«Κόβεται» από τα ραδιόφωνα του Καναδά το "Money For Nothing", λόγω... προσβλητικών στίχων

17/01/2011 @ 09:53
Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια ραδιοφωνικού airplay, το αντίστοιχο ΕΣΡ του Καναδά αποφάσισε -έπειτα από καταγγελία ακροατή- πως το "Money For Nothing" των Dire Straits δε μπορεί να συνεχίσει να παίζεται στην υπάρχουσα μορφή, καθώς η λέξη «Faggot», που περιλαμβάνεται στους στίχους, είναι προσβλητική προς τους ομοφυλόφιλους.

Σχετικά με την απόφαση, η οποία απαγορεύει στους σταθμούς να αναπαράγουν το κομμάτι, που απέφερε μάλιστα βραβείο Grammy στους συνθέτες του, Mark Knopfler και Sting, το συμβούλιο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κοινωνικές αξίες στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν αλλάξει μετά από ένα τέταρτο του αιώνα. Η αναπαραγωγή του κομματιού πλέον πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτές τις αξίες και όχι τις αξίες του 1985».

Προφανώς και οι αντιδράσεις των ακροατών και δη των οπαδών των Dire Straits δεν άργησαν να φανούν. Πολλοί σταθμοί δέχτηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτηρίας για το «κόψιμο» του τραγουδιού. Από την άλλη, ο σταθμός K97 του Edmonton αποφάσισε να παίξει το κομμάτι επί μία ολόκληρη ώρα, στο repeat! «Δε φοβόμαστε τις συνέπειες, εδώ και 25 χρόνια παίζουμε το κομμάτι χωρίς ούτε ένα παράπονο / καταγγελία. Θα το παίξουμε ολόκληρο ως έχει, όπως κάναμε πάντα», τόνισε σχετικά ο διευθυντής του σταθμού.

Αρκετοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον Καναδά δήλωσαν την ανησυχία τους για το ότι αντίστοιχα με το "Money For Nothing" μπορεί μελλοντικά να «κοπούν» και άλλα κλασικά κομμάτια, των οποίων οι στίχοι θεωρούνται από κάποιους προσβλητικοί.

  • SHARE
  • TWEET