Και οι Royal Hunt μαζί με τους Psychotic Waltz στην Αθήνα

21/02/2012 @ 13:19
Τη δεκαετία του '90, που το progressive metal ήταν στις δόξες του, ζώντας τη χρυσή εποχή του, αν ρωτούσε κανείς ποιο σχήμα είναι το πιο χαρακτηριστικό του είδους, πέρα από την «Αγία Τριάδα» (Dream Theater, Queensryche, Fates Warning), η απάντηση που θα λάμβανε από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της metal μουσικής, θα ήταν απλή: Οι Psychotic Waltz!

Το σχήμα από την Καλιφόρνια, που από την εποχή που ονομάζονταν Aslan έκαναν τρομερή αίσθηση στο underground με τα demo τους και όταν κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, "A Social Grace" το 1990, όλοι παραμιλούσαν με τη μπάντα που είχε στις τάξεις της τον «Ian Anderson» του heavy metal, την εμβληματική φιγούρα που άκουγε στο όνομα Buddy Lackey (πλέον Devon Graves), που έπαιζε φλάουτο και είχε μία μυθική χροιά στη φωνή του... Το συγκρότημα μπόρεσε με τον πρώτο του δίσκο να παίξει ένα αυστηρά δικό του είδος μουσικής, το οποίο κανείς δεν μπόρεσε όχι να αντιγράψει, αλλά ούτε καν να προσεγγίσει. Με πολλά ψυχεδελικά στοιχεία, τεχνικό thrash metal, jazz, progressive και κλασικό rock στη μουσική τους, κατόρθωσαν από την πρώτη στιγμή να κλέψουν αρχικά τις καρδιές του Μουσικού Τύπου και στη συνέχεια των οπαδών. Ο ύμνος "I Remember", με τη χρήση του φλάουτου, θεωρείται μέχρι και σήμερα το σήμα-κατατεθέν του ήχου τους, όντας πραγματικά αξεπέραστο. Μέχρι και το 1996 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν τρείς ακόμα εξαιρετικούς δίσκους, το "Into The Everflow" (το πιο ψυχεδελικό άλμπουμ της καριέρας τους), το "Mosquito" και το κύκνειο άσμα τους, μέχρι τώρα, το "Bleeding", αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Ο κιθαρίστας Dan Rock δημιούργησε τους φανταστικούς Darkstar και ο Buddy Lackey, χρησιμοποιώντας το πραγματικό του όνομα, Devon Graves, δημιούργησε τους Deadsoul Tribe, με τους οποίους έκανε πέντε δίσκους κι επισκέφτηκε τη χώρα μας τρεις φορές! Πέρυσι, κυκλοφόρησε κι έναν πολύ καλό δίσκο με τους Shadow Theory.

Οι Psychotic Waltz μπορεί να μην έφτασαν το επίπεδο δημοτικότητας των Dream Theater για παράδειγμα, αλλά κατάφεραν να δημιουργήσουν από το ξεκίνημά τους έναν ισχυρό πυρήνα οπαδών, κυρίως στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, παρότι δεν έχουν έρθει μέχρι σήμερα για συναυλία, η ζήτησή τους για συναυλίες υπήρξε τεράστια εδώ και πολλά χρόνια. Η είδηση της επανασύνδεσής τους το 2010, όπου συμμετείχαν στην περιοδεία Power Of Metal μαζί με τους Nevermore και τους Symphony X, ξεπέρασε τις προσδοκίες και του γκρουπ και του κόσμου. Πλέον, έφτασε η ώρα να δούμε κι εμείς στην Ελλάδα τους σπουδαίους Psychotic Waltz, με την αυθεντική τους, μάλιστα, σύνθεση: Devon Graves (φωνητικά), Dan Rock & Brian McAlpin (κιθάρες), Ward Evans (μπάσο) και Norm Leggio (ντραμς) και αναμένουμε και καινούργια δουλειά απ' αυτούς στο άμεσο μέλλον, αφού σύντομα θα μπουν στο στούντιο για ηχογραφήσεις.

Η συναυλιακή βραδιά όμως δεν περιλαμβάνει μόνο τους headliners. Μαζί τους θα εμφανιστούν και οι μελωδικοί progressive/symphonic metallers Royal Hunt (αντικαθιστώντας τους Mekong Delta). Το γκρουπ από τη Δανία πρόσφατα επανασυνδέθηκε με τον κορυφαίο τραγουδιστή του είδους, τον D.C. Cooper, με τον οποίο είχαν βγάλει τα μνημειώδη στούντιο άλμπουμ "Moving Target" (1995) και "Paradox" (1997) και στο τέλος του 2011 κυκλοφόρησαν το πολύ καλό "Show Me How To Live", το οποίο βρισκόταν στις λίστες με τους κορυφαίους δίσκους της χρονιάς σχεδόν σε όλα τα σοβαρά έντυπα και sites στην Ευρώπη και Ιαπωνία. Η χημεία του ηγέτη των Royal Hunt, Andre Andersen, με τον D.C. Cooper είναι κάτι το μοναδικό και το διαπίστωσε το κοινό στην reunion περιοδεία που έκαναν στις αρχές του 2011. Όποιος θέλει να διαπιστώσει τι συμβαίνει στις συναυλίες των Royal Hunt μπορεί να ακούσει δύο από τα κορυφαία live άλμπουμ όλων των εποχών, το "1996" και το "Closing The Chapters".

Τη συναυλία ανοίγουν οι Νορβηγοί progressive metallers Pagan's Mind κι αυτοί στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας. Οι Pagan's Mind έχουν κυκλοφορήσει πέντε δίσκους από το 2000 κι έπειτα και στις τάξεις τους έχουν τον ντράμερ Stian Kristoffersen (ex Jorn Lande, Dimension F3H, Kinrick), που έχει παίξει και με τους Firewind στους δίσκους "Burning Earth" και "Forged In Fire", ενώ και ο frontman τους, Nils K. Rue, τραγουδάει επίσης στους Eidolon και X-World 5.

Είναι δεδομένο ότι οι οπαδοί του προοδευτικού metal έχουν ήδη σημειώσει την ημερομηνία. Σάββατο 28 Απριλίου 2012, Fuzz Live Music Club. Δε θα λείψει κανείς.

Psychotic Waltz (U.S.A.)
Σάββατο, 29 Απριλίου 2012, Fuzz Live Music Club
Support acts: Royal Hunt (Denmark, Featuring D.C. Cooper) & Pagan's Mind (Norway)

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στα: Ticket House, Metal Era, Public (Σύνταγμα, Mall Αμαρουσίου, Mall Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς, Γλυφάδα) και ηλεκτρονικά από τα www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr.

Ώρα έναρξης: 19:00
Τιμή εισιτηρίου: 33 ευρώ

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET