Και τρίτο δείγμα από το "The Endless River" των Pink Floyd

Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ημερομηνία κυκλοφορίας του

04/10/2014 @ 19:14
Λίγες ημέρες μετά από την διάθεση του πρώτου και του δεύτερου δείγματος μέσα από το πολυαναμενόμενο "The Endless River", οι Pink Floyd δίνουν στη δημοσιότητα ένα ακόμη απόσπασμα 30 δευτερολέπτων.

Ακούστε το τρίτο δείγμα του "The Endless River" στον ακόλουθο σύνδεσμο. Ολόκληρος ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τρίτη ο Roger Waters εξέφρασε τον εκνευρισμό του με ανακοίνωσή του στο Facebook, όπου ξεκαθάριζε πως έχει φύγει από την μπάντα εδώ και 29 χρόνια:

«Ρωτάνε τη γυναίκα μου, την Laurie, αν θα βγει ο καινούργιος δίσκος τον Νοέμβριο. Εεεε; Δεν ετοιμάζω κανέναν δίσκο, μάλλον έχουν μπερδευτεί. Ο David Gilmour και ο Nick Mason ετοιμάζουν δίσκο. Ονομάζεται "Endless River". Οι Pink Floyd αποτελούνται από τον David και τον Nick. Εγώ, από την άλλη μεριά, δεν είμαι μέλος των Pink Floyd. Έφυγα από τους Pink Floyd το 1985, πριν 29 χρόνια. Δεν είχα καμία ανάμειξη ούτε στα "Momentary Lapse Of Reason" και "The Division Bell", ούτε στις περιοδείες τους το 1987 και το 1994. Και δεν έχω καμία ανάμειξη στο "Endless River". Ουφ! Δεν είναι πυρηνική φυσική ρε παιδιά!»

Το εξώφυλλό του "The Endless River" έχει ήδη καταφέρει να γίνει αναγνωρίσιμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι ο δημιουργός του εξωφύλλου είναι ένας 18-χρονος Αιγύπτιος γραφίστας ονόματι Ahmed Emad Eldin.

Ο Eldin έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό Vice, όπου αποκάλυψε πως ασχολείται με το αντικείμενο τα τελευταία πέντε χρόνια, από την ηλικία των 13 ετών, όταν εμπνεύστηκε από τα artworks που έβλεπε στο διαδίκτυο και ήθελε να δοκιμάσει να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο και ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, για το εξώφυλλο του "The Endless River", ο Eldin εμπνεύστηκε για τη δημιουργία του όταν σκέφτηκε «τα κοινά σημεία που έχουν η ζωή, η φύση και όλα αυτά που είναι πέρα από ετούτον τον κόσμο - ό,τι μας κάνει να επεκτείνουμε τα όριά μας.»

Δείτε παρακάτω καλλιτεχνικές δουλειές του Eldin:

floyd river

ahmed eldin

ahmed eldin
  • SHARE
  • TWEET