Kαι ο Axl Rose ζήτησε την επιείκεια του προέδρου της Ινδονησίας, αλλά ήταν αργά...

Οι δύο Αυστραλοί λαθρέμποροι ναρκωτικών εκτελέστηκαν χθες παρά τις πιέσεις οργανώσεων και καλλιτεχνών προς τον metalhead πρόεδρο

29/04/2015 @ 11:09
Εδώ και πολλούς μήνες, πολλοί οργανισμοί ζητούσαν από τον πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo να μην προχωρήσει στην εκτέλεση δύο Αυστραλών που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η φήμη του ως πιστού οπαδού της metal και rock μουσικής, είχε οδηγήσει καλλιτέχνες όπως ο Tony Iommi και ο Barney Greenway των Napalm Death, να ζητήσουν την επιείκειά του (διαβάστε από εδώ).

Tελευταίος στη λίστα ο Axl Rose, ο οποίος ζήτησε και αυτός με τη σειρά του μέσω μιας μακροσκελής επιστολής από τον πρόεδρο να αποδείξει την μεγαλοψυχία του στον πλανήτη. Εκτός από τους Andrew Chan και Myuran Sukumaran, ο ηγέτης των Guns N’ Roses ζήτησε να μην θανατωθεί και η επίσης κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών, Mary Jane Fiesta Veloso.

Τελικά, τα ξημερώματα οι δύο Αυστραλοί με ακόμα έξι κατάδικους, θανατώθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ είχαν δεθεί σε σταυρούς! Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ από εδώ.

Η μόνη που δεν εκτελέστηκε, ήταν η Mary Jane Fiesta Veloso, καθώς ο δικηγόρος της έφερε νέα στοιχεία που δείχνουν πως θα την αθωώσουν.
  • SHARE
  • TWEET