Και επίσημα: Οι Sanctuary τον Μάρτιο στην Ελλάδα

20 και 21 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα

07/11/2014 @ 10:45
Sanctuary
Θεσσαλονίκη | Παρασκευή 20 Μαρτίου | Eightball (guests: Black Fate)
Αθήνα | Σάββατο 21 Μαρτίου | Gagarin 205 (guests: Sacral Rage)
H επιστροφή των θρύλων του US Metal!

H έννοια του reunion βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο καθημερινό λεξιλόγιο των οπαδών του heavy metal. Είναι δεκάδες τα συγκροτήματα που για διάφορους λόγους είδαν την καριέρα τους να τελειώνει αφήνοντας «ανοικτούς λογαριασμούς» και επιστρέφουν για να ολοκληρώσουν ό,τι άφησαν να εκκρεμεί.

Οι Sanctuary είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκροτήματος που είδε την πορεία του να σταματά με άδοξο τρόπο και η επαναδραστηριοποίησή τους ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα των τελευταίων ετών. Όχι άδικα, αφού οι δύο δίσκοι που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν θα αποτελούν για πάντα σημείο αναφοράς στον χώρο του US metal.

To συγκρότημα δημιουργήθηκε στo Seattle στα μέσα της δεκαετίας του '80 από τους κιθαρίστες Lenny Rutledge και Sean Blosl, τον μπασίστα Jim Sheppard, τον drummer Dave Budbill και τον τραγουδιστή Warrel Dane, ο οποίος και θα εξελισσόταν, τόσο για την εκπληκτική φωνή του, όσο και για το οξυδερκές αδάμαστο πνεύμα του, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που ανέδειξε ποτέ το σύνολο του heavy metal.

Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, σε παραγωγή Dave Mustaine (Megadeth), κυκλοφόρησε το 1987 με τίτλο "Refuge Denied" και πρόκειται για ένα από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα του αμερικάνικου metal της εποχής, ενώ με τη δεύτερη δουλειά τους "Into The Mirror Black" (1990) o πήχης ανέβηκε ακόμα ψιλότερα.

Δυστυχώς όμως, η αλλαγή του τοπίου στη δισκογραφία την εποχή εκείνη ανάγκασαν το συγκρότημα να διαλυθεί αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη. Οι Rutledge / Blosl/ Budbill αποχώρησαν από τη σκηνή και οι Dane / Sheppard δημιούργησαν τους Nevermore, ένα από τα πιο συναρπαστικά metal σύνολά της τελευταίας 20ετιάς με τους οποίους και διέπρεψαν.

Το 2010 οι σχέσεις του Dane με τον Rutledge αποκαταστάθηκαν σταδιακά και μετά από μία μικρή περιοδεία το συγκρότημα ανασυστάθηκε με τον Brad Hull των Forced Entry στη θέση του Sean Blosl. Χωρίς άγχος και χωρίς βιασύνη, το συγκρότημα ολοκλήρωσε τον δίσκο της επιστροφής του ο οποίος και κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο "The Year The Sun Died" εκπληρώνοντας της προσδοκίες οπαδών φέρνοντας και πάλι τους Sanctuary στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Το συγκρότημα, επιστρέφει τον Μάρτιο στην Ελλάδα για δύο συναυλίες όπου θα τιμήσει το παρελθόν του και θα αποδείξει πως η επιστροφή του στη σκηνή είναι μία κίνηση με όραμα που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικό heavy metal όπως λίγοι έκαναν και λίγοι θα κανουν στο μέλλον. Ποιός άραγε μπορεί να μείνει σπίτι του όταν το ίδιο βράδυ ύμνοι σαν τα "Die For My Sins", "Battle Angels", "Taste Revenge", "Long Since Dark", "Arise & Purify", "Frozen" κ.ά. θα ακούγονται ζωντανά σε κάποιο σημείο της πόλης;

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι prog/power metallers Black Fate το νέο άλμπουμ των οποιων κυκλοφορεί με τίτλο "Between Visions And Lies" και της Αθήνας η speed/tech μηχανή των Sacral Rage, το ντεμπούτο των οποίων αναμένεται στις αρχές του έτους.

Προπώληση εισιτηρίων:

Αθήνα: Public, Παπασωτηρίου, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records και Reload Stores
Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 25 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

Θεσσαλονίκη: Public, Ticket House / Musicland, Steel Gallery και Τhe Nephilim store
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 24 ευρώ (Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο)

On-line: viva.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET