Josh Homme (QOTSA), Elton John, St. Vincent με δικές τους εκπομπές στο παγκόσμιο ραδιόφωνο της Apple

Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν συμφωνήσει να αναλάβουν δική τους εκπομπή στον νέο σταθμό

26/06/2015 @ 14:47
Η νέα υπηρεσία streaming της Apple, η Apple Music, θα βγει στην αγορά αργότερα αυτόν τον μήνα και μαζί με αυτήν έρχεται το ντεμπούτο του Beats 1, ενός 24/7 παγκόσμιου ραδιοφωνικού σταθμού με αιχμή του δόρατος τον Zane Lowe. Ένα νέο προφίλ από τους New York Times αποκαλύπτει ότι αρκετοί καλλιτέχνες έχουν συμφωνήσει να αναλάβουν εκπομπή στον σταθμό, με τα ονόματα να είναι αρκετά συναρπαστικά.

Σύμφωνα με τους Times, οι St. Vincent, Josh Homme των Queens of the Stone Age, Elton John, Drake, Disclosure και Pharrell έχουν όλοι προσληφθεί για να «σχεδιάσουν και να ηγηθούν» των δικών τους ραδιοφωνικών show. Ο Dr. Dre, ένας από τους αρχικούς ιδρυτές του Beats, θα έχει επίσης μια εκπομπή, με τίτλο "The Pharmacy". Η εκπομπή του Sir Elton John σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται "Elton John’s Rocket Hour".

Σε αντίθεση με την Apple Music, που χρεώνει βάσει συνδρομής και ξεκινά από 9.99 δολάρια το μήνα, το Beats 1 θα διατίθεται δωρεάν σε όλες τις συσκευές της Apple (iPads, iPhones και υπολογιστές).

Προφανώς, το όλο πράγμα είναι το πνευματικό τέκνο του άλλου ιδρυτή της Beats, Trent Reznor. Εντυπωσιασμένος από το πόσο «τα πάντα γίνονται τόσο ωραία» όταν η απεριόριστη πρόσβαση στην ψηφιακή μουσική επιτρέπει την δημιουργία εξαιρετικά εξατομικευμένων playlist, ο Reznor είδε κάτι «κοινοτικό» στον τρόπο με τον οποίο ο Lowe έκανε το παλιό του show στο BBC Radio 1.

«Αναρωτήθηκα αν στο σημερινό κόσμο υπάρχει ακόμη χώρος για μια μικρο-κουλτούρα, μια κουλτούρα τους ενός», είπε στους NYT. «Μπορεί κάτι τέτοιο να εξακολουθεί να υπάρχει;»

Μια πρώτη γεύση από το νέο -ραδιοφωνικό αυτή τη φορά- εγχείρημα της Apple
  • SHARE
  • TWEET