Joe Satriani: «Αυτός είναι ο πιο υποτιμημένος κιθαρίστας όλων των εποχών»

«Οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν καλοί τεχνικά στην κιθάρα. Αλλά πόσοι έχουν μουσικότητα;»

17/09/2016 @ 11:55

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το CRM, ο βιρτουόζος κιθαρίστας Joe Satriani δήλωσε πως το θρυλικό σκαθάρι, George Harrison, είναι ο πιο υποτιμημένος κιθαρίστας όλων των εποχών.

Απαντάει στο CRM: «O George Harrison, δίχως αμφιβολία. Σκέψου απλά αυτό: είναι ένα νέο παιδί στην αρχή ενός κινήματος, όχι κάποιος που ξεκίνησε θέλοντας να γίνει βιρτουόζος σε κάποιο μουσικό όργανο. Ήταν all-around μουσικός και η μοίρα το έφερε να γράψει δύο από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Beatles, όλων των εποχών. Το "Something" και το "Here Comes The Sun".

Το παίξιμό του στην κιθάρα γινόταν όλο και καλύτερο, μέχρι τον πρόωρο θάνατό του (το 2001). Στις αρχές, όλοι ήθελαν να ακούγονται σαν τον Carl Perkins ή τον Chuck Berry. Ωστόσο, αν ακολουθήσεις τις καταβολές του, θα φτάσεις στους Traveling Wilburys, όταν ακόμα μεγαλώνει με αυτούς τους εμβληματικούς μουσικούς. Θέλω να το φωνάξω αυτό, να το βάλω με κεφαλαία γράμματα. ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ! Οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν καλοί τεχνικά στην κιθάρα, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αλλά να έχεις μουσικότητα; Αυτό είναι το θέμα. Υπάρχουν πολλοί που θα «νικούσαν» τον George, αλλά τι έχουν παίξει που μπορείς πραγματικά να κρατήσεις στην καρδιά σου;»

  • SHARE
  • TWEET