Ιστορική hard rock/heavy metal επιστροφή 30 χρόνια μετά τον τελευταίο δίσκο

...και αναγεννάται το ενδιαφέρον για το θρυλικό "Steel The Light" των Q5

07/08/2015 @ 14:53
Οι ιστορικοί heavy metallers/hard rockers Q5 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Frontiers Music Srl σε μια όμορφη, νοσταλγική ιστορία που τους αναβιώνει μετά από πραγματικά πάρα πολλά χρόνια.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1983 από μέλη δύο γνωστών σχημάτων του Seattle: τον τραγουδιστή Jonathan K και τον κιθαρίστα (επινοητή του ομώνυμου τρέμολο) Floyd Rose από τους The C.O.R.E. και τους Rick Pierce (κιθάρα), Evan Sheeley (μπάσο) και Gary Thompson (ντραμς) από τους TKO.

Το 2014, το Sweden Rock Festival ζήτησε από το συγκρότημα να δώσει μία και μοναδική συναυλία επανένωσης, ωστόσο αποδείχθηκε πως οι μουσικοί ήθελαν εν τέλει κάτι περισσότερο από αυτό. Όταν επέστρεψαν στο Seattle, επικοινώνησαν με τον ντράμερ Jeffrey McCormack (πρώην Heir Apparent, Fifth Angel) και τον βιρτουόζο της κιθάρας Dennis Turner για να συμπληρώσουν το line-up.

Μετά την υπογραφή με την Frontiers, ο νέος τους δίσκος βρίσκεται ήδη στα σκαριά, ενώ ο κλασικός τους δίσκος από τα '80s, το "Steel The Light", τραβάει πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά των Q5 είναι το "When The Mirror Cracks" του 1985.
  • SHARE
  • TWEET