Ο Ian Anderson στην Αθήνα!

Το φθινόπωρο, οι καλύτερες στιγμές των Jethro Tull στο θέατρο Badminton

23/02/2016 @ 18:27

Οι Jethro Tull ιδρύθηκαν το 1968 στο Λούτον της Αγγλίας. Η μπάντα αρχικά κινήθηκε σε blues-rock φόρμες, αλλά στη συνέχεια η ενσωμάτωση αρκετών folk και hard rock στοιχείων έδωσαν στο συγκρότημα ένα πιο progressive rock ύφος με το οποίο οι Jethro Tull γνώρισαν τεράστια επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, οι Jethro Tull κατάφεραν να συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα live performing acts της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Γνώριζαν παρόμοια επιτυχία με τους Led Zeppelin, τον Elton John και τους Rolling Stones, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για ένα συγκρότημα του οποίου το εκλεπτυσμένο ύφος δεν είχε καμία σχέση με την ποπ και ροκ μόδα της εποχής εκείνης.

Η επιτυχία δεν άφησε ανεπηρέαστη τη μπάντα καθώς υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο line up των Jethro Tull με μοναδικό συνδετικό κρίκο τον χαρισματικό frontman, συνθέτη, φλαουτίστα και τραγουδιστή Ian Anderson, ο οποίος συνέχισε να οδηγεί τις διάφορες ενσαρκώσεις του συγκροτήματος.

Από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν ζωντανά στο διάσημο Marquee Club του Λονδίνου το Φεβρουάριο το 1968 και μετά από μια μακρά καριέρα, ο Ian Anderson και οι Jethro Tull έχουν κυκλοφορήσει 30 studio και live albums και έχουν πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μετά από 3000 συναυλίες σε 40 χώρες κατά την διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, ο Ian Anderson έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής. Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο άνθρωπος που εισήγαγε το φλάουτο στη μουσική ροκ, έχει δεχτεί πολλές τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στην μουσική και του έχει απονεμηθεί το διδακτορικό δίπλωμα στη λογοτεχνία τόσο από το Heriot Watt University του Εδιμβούργου, όσο και από το Πανεπιστήμιο του Dundee.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τις καλύτερες στιγμές των Jethro Tull από τον ίδιο τον Ian Anderson σε μια και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton.

The best of JETHRO TULL 
Performed by 
IAN ANDERSON

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές: 25/ 30/ 35/ 40/ 45 ευρώ 

Facebook Event Page

Μείνετε συντονισμένοι στο Rocking για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και τα σημεία προπώλησης.

Ian Anderson Jethro Tull

  • SHARE
  • TWEET