Η rock και metal σκηνή για την 11η Σεπτεμβρίου

12/09/2011 @ 10:56
Διάσημοι καλλιτέχνες τίμησαν τη συμπλήρωση 10 ετών από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Οι Bon Jovi, ο Corey Taylor, oι Kasabian, οι Dream Theater αλλά και πολλοί άλλοι απέδωσαν το δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της τραγικής εκείνης ημέρας.

Ο Jon Bon Jovi εμφανίστηκε στο πυροσβεστικό κέντρο, ερμηνεύοντας το "America The Beautiful", όπως ακριβώς είχε κάνει και δέκα χρόνια πριν, μερικές μέρες μετά τα χτυπήματα στους δίδυμους πύργους. Ο τραγουδιστής δήλωσε: «Αυτή η ερμηνεία είναι το ίδιο συγκινητική, όσο δέκα χρόνια πριν. Θέλω ο κόσμος να μένει ενωμένος πάντα, όπως συσπειρώθηκε μετά από τις μέρες εκείνες. Ποτέ δε θα ξεχάσουμε, ζούμε με αυτή τη σκέψη».

Οι Dream Theater, σε συνεργασία με τη Symphonic Theater Of Dreams, διέθεσαν δωρεάν τη διασκευή του τραγουδιού τους "Sacrificed Sons", για να τιμήσουν την ημέρα.



Οι Five Finger Death Punch, o Corey Taylor και ο Moby αφηγούνται στα video που ακολουθούν τις αναμνήσεις τους από την 11η Σεπτεμβρίου του 2011.







Πολλοί καλλιτέχνες αναφέρθηκαν στα γεγονότα μέσω του Twitter και του Facebook.

Slash: «Σε όλη μου τη ζωή, τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με την καταστροφή, την τραγωδία, αλλά και το θάρρος και την αυτοθυσία που συνάντησα πριν 10 χρόνια. Χαιρετώ τους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου».

Joe Bonamassa: «11η Σεπτεμβρίου 2011: Δέκα χρόνια πέρασαν, αλλά τα θύματα δε θα ξεχαστούν ποτέ. Ζούσα στην Washington DC εκείνη την περίοδο και ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα ζούσα μία μέρα σαν αυτή. Σήμερα είναι η μέρα που πρέπει να θυμόμαστε όσους χάθηκαν σε αυτή την τραγωδία και τους ανθρώπους που έτρεξαν πρώτοι για να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Regina Spektor: «Θυμάμαι την 11η Σεπτεμβρίου, δέκα χρόνια πριν. Είναι τόσο δύσκολο να πιστέψω πως έχει περάσει τόσος καιρός από τότε. Η Νέα Υόρκη είναι ακόμη τόσο άδεια χωρίς τους πύργους. Σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα κτίρια, τους συγγενείς τους, τους διασώστες, όλους αυτούς που αρρώστησαν μετά από την απαίσια ατμόσφαιρα, αλλά και τους επιζώντες και τους Νεοϋορκέζους που υπέφεραν τόσο. Ελπίδα και ειρήνη στον κόσμο».

Η Debbie Harry των Blondie δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δε σκέφτηκε στιγμή να εγκαταλείψει την πόλη μετά τις επιθέσεις: «Μπορεί να έχω περάσει πολύ καιρό μακριά από τη Νέα Υόρκη, αλλά δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν αυτή στον κόσμο. Έχω ζήσει εδώ πολλά χρόνια, είναι ένας πανέμορφος τόπος».

Τέλος, οι Kasabian θα δώσουν μία ειδικά αφιερωμένη συναυλία στη Νέα Υόρκη, για να τιμήσουν τη δυσάρεστη αυτή επέτειο. Το συγκρότημα ανακοίνωσε πως έχει προγραμματίσει μία εμφάνιση στην πόλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ταράτσα, και σκοπός της είναι να θυμηθούν όλοι τα θύματα και τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι κάτοικοι. Ο frontman, Tom Meighan, δήλωσε: «Είναι περίεργο να παίζουμε σε αυτή την πόλη αυτές τις μέρες. Θα είναι σίγουρα συγκινητικό. Ήμουν στη δουλειά όταν άκουσα στο ράδιο για τα χτυπήματα στους πύργους. Θυμάμαι να πηγαίνω σπίτι και να βρίσκομαι σε απόλυτο σοκ. Ήταν πραγματικά φρικτό».
  • SHARE
  • TWEET