Η πόλη του Σικάγο εναντίον της EDM μουσικής

Επιτρέπει σε μαγαζί να ανοίξει μόνο αν απαρνηθεί μια για πάντα τις EDM συναυλίες

20/08/2014 @ 10:46
Σύμφωνα με πληροφορίες του DNA Info, το Congress Theater απαγόρεψε μια για πάντα τις EDM συναυλίες, σαν μέρος συμφωνίας του με τις αρχές του Σικάγο.

Μετά από μια σειρά παραβάσεων, το Congress Theater είχε χάσει την άδεια να πουλάει αλκοόλ και εν τέλει έκλεισε τον Μάιο του 2013. Αυτές οι παραβάσεις αφορούσαν διάφορα περιστατικά σχετικά με χρήση ναρκωτικών, καταχρήσεις αλκοόλ και την αδυναμία του χώρου να επικοινωνήσει με την αστυνομία ώστε να σταματήσει τους διαπληκτισμούς που λάμβαναν χώρα. Μάλιστα, πριν ένα χρόνο, μια γυναίκα θαμώνας του χώρου έπεσε θύμα βιασμού.

Έπειτα από τη συμφωνία με το Σικάγο, ο χώρος θα ανοίξει ξανά και συνεχίσει να λειτουργεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διεξάγονται συναυλίες ηλεκτρονικής dance μουσικής (EDM), ανεξαρτήτως ιδιοκτήτη.

Το Σικάγο ορίζει το EDM ως «μουσική που δημιουργήθηκε από έναν ή περισσότερους DJ, χρησιμοποιώντας  ειδικό εξοπλισμό και λογισμικό αντί για παραδοσιακά μουσικά όργανα».

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν το Congress Theater είναι οι Skrillex, Rusko, Major Lazer και Steve Aoki.
  • SHARE
  • TWEET