Η βραδιά του Rock N’ Roll

Όλα όσα συνέβησαν στην τελετή ένταξης των νέων μελών του Rock N’ Roll Hall Of Fame

19/04/2015 @ 13:59
Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Κλίβελαντ, η 30ή τελετή εισόδου νέων μελών στο Rock N’ Roll Hall Of Fame.

Lou Reed, Green Day, Stevie Ray Vaughan και Double Trouble, Joan Jett and the Blackhearts, Bill Withers, Paul Butterfield Blues Band και ο Ringo Starr ήταν οι τιμώμενοι της βραδιάς ως τα νέα μέλη, ενός θεσμού που αμφισβητείτε από πολλούς μουσικούς.

Ο Billie Joe Armstrong ευχαρίστησε τα άλλα δυο μέλη των Green Day, ενώ βλέποντας στην αίθουσα Paul McCartney, Patti Smith και μερικούς ακόμα είπε «όλη η συλλογή μου από δίσκους είναι εδώ…». Η μπάντα έπαιξε τα "American Idiot", "When I Come Around" και "Basket Case".

Ο Paul McCartney ήταν αυτός που μίλησε για τον φίλο του Ringo Starr, ο οποίος στα 74 χρόνια του, ήταν το μοναδικό «σκαθάρι» που δεν ήταν μέλος του Hall Of Fame. O Starr διασκεύασε με τους Green Day το "Boys" των Shirelles, το δικό του "It Don’t Come Easy" με τον «κολλητό» και κουνιάδο του, Joe Walsh και βέβαια παρέα με McCartney και… όλο τον κόσμο επί σκηνής, ερμήνευσε το "With a Little Help From My Friends" και το "I Wanna Be Your Man".

Ο Stevie Wonder παρουσίασε τον τραγουδιστή και συνθέτη Bill Withers κάνοντας λόγο για «ευγενή και κομψή μουσική σε έναν κόσμο που συχνά δεν έχει τίποτα από τα δύο». O Withers έπαιξε ζωντανά μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Η Patti Smith προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μιλώντας για το φίλο της Lou Reed τον οποίο πρωτογνώρισε όταν χόρευε σε ένα κλαμπ της Νέας Υόρκης. Η γυναίκα του, Laurie Anderson είπε πως ο Reed δεν ήταν κυνικός, ήταν εξωφρενικός. «Ήταν στιγμές που με θύμωνε αλλά ποτέ δεν βαρέθηκα». Μουσικά, ο  Lou Reed τιμήθηκε από τα μέλη των Yeah Yeah Yeahs, Karen O και Nick Zimmer στο "Vicious" και τον Beck στο "Satellite of Love".

Η είσοδος του Stevie Ray Vaughan έγινε, και αυτή, σε συγκινητικό κλίμα με τον John Mayer να τον αποκαλεί «The ultimate guitar hero» και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Jimmie, να δηλώνει πως πολλοί εκτιμούν στην τεχνική του, αλλά ξεχώρισε λόγω του μεγάλου ενθουσιασμού που πάντα είχε. O Mayer μαζί με τους Jimmie Vaughan και τους κιθαρίστες Doyle Bramhall II και Gary Clarke Jr. απέδωσαν εξαιρετικά τα "Pride and Joy", "Texas Flood" και "Six Strings Down" μαζί με τα μέλη των Double Trouble, Tommy Shannon, Reese Wynans και Chris Layton.

Ο Zac Brown και ο Tom Morello έπαιξαν το "Going to Chicago" των επίσης τιμώμενων Paul Butterfield Blues Band ενώ οι Joan Jett & the Blackhearts έπαιξαν τα "Bad Reputation", "Cherry Bomb" (παρέα με τον Dave Grohl) και το "Crimson and Clover" των Τommy James & the Shondells. Την προλόγισε η Miley Cyrus, προς έκπληξη πολλών, ενώ η ίδια ήταν σαφώς συγκινημένη…

Δείτε από εδώ μερικά στιγμιότυπα της τελετής

lauriePattiSmith

halloffame2015PaulRingo

halloffameJoanGrohl

halloffameStevie

halloffameGrohlTre
  • SHARE
  • TWEET