Η Floor Jansen μαθαίνει φινλανδικά για να ...δεθεί περισσότερο με τα μέλη των Nightwish

«Μία από τις πέντε πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου», σύμφωνα με την ίδια

10/03/2014 @ 12:11
Σε πρόσφατη συνέντευξή της για το FaceCulture, η Floor Jansen μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει να δεθεί με τα υπόλοιπα μέλη των Φινλανδών Nightwish.

«Δεν χρειάζεται να μετακομίσω στην Φινλανδία. Η Ολλανδία είναι κοντά και πάντα μπορείς να πεταχτείς για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν μέρη όπου μπορώ να μείνω εκεί. Αλλά μαθαίνω φινλανδικά και είναι μία από τις πέντε πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου. Όσο πιο πολύ τα μαθαίνω, τόσο πιο πολύ σιγουρεύομαι.»

Όταν ρωτήθηκε γιατί μαθαίνει Φινλανδικά, απάντησε:

«Φαντάσου να είσαι σε μία ομάδα είκοσι ατόμων και μόνο δυο-τρεις να μην μιλούν φινλανδικά. Είτε είσαι με Γερμανούς, είτε με Ολλανδούς, είτε με οποιονδήποτε, μιλάς τη γλώσσα που ακούς περισσότερο. Οπότε αν είσαι με είκοσι άτομα και τα δεκαοχτώ είναι από την Φιλνανδία, τότε θα μιλούν φινλανδικά. Όσο καλά και αν μιλάνε τα αγγλικά οι Nightwish και όσο πρόθυμοι και αν είναι να μεταφράσουν, εξακολουθεί να ισχύει το γεγονός ότι πρέπει να μεταφράζουν… Αισθάνομαι ότι θέλω να γίνω περισσότερο μέλος του όλου τσίρκου. Να εμπλέκομαι περισσότερο, να καταλαβαίνω τον κόσμο καλύτερα. Ακόμα και τώρα που μαθαίνω τη γλώσσα, καταλαβαίνω και την κουλτούρα τους, κάτι που θα με κάνει να ταιριάξω καλύτερα.»
  • SHARE
  • TWEET