Η Apple έτοιμη να λανσάρει το αντίπαλον δέος του Spotify

Σε συνεργασία με την Beats Music και τον Trent Reznor, η νέα υπηρεσία streaming διαθέσιμη από φέτος

26/03/2015 @ 19:03
Η Apple σε συνεργασία με την Beats Music αναπτύσσει δική της συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικής και μοιάζει έτοιμη να λανσάρει εκ νέου το iTunes Radio, υπό τον Zane Lowe.

Οι δύο εταιρείες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ήδη διαδεδομένο Spotify με μία νέα εφαρμογή, για τον σχεδιασμό της οποίας οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με τον Trent Reznor των Nine Inch Nails. Εκ των έσω πληροφορίες θέλουν τη νέα εφαρμογή να μοιάζει πολύ με την ήδη υπάρχουσα της Beats με διάφορες επιμελημένες playlist και να κληρονομεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της, αλλά όχι και το όνομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Apple φέρεται να έχει κάνει προσπάθειες οι δισκογραφικές να χαμηλώσουν το κόστος των αδειών χρήσης της μουσικής, για να ρίξει με τη σειρά της τη μηνιαία χρέωση της νέας εφαρμογής στα 8$ και με αυτόν τον τρόπο να δώσει οικονομικό προβάδισμα στην εκκολαπτόμενη νέα υπηρεσία έναντι των ήδη γνωστών υπηρεσιών streaming. Παρ’όλες τις προσπάθειες όμως, οι προτάσεις της απερρίφθησαν και αυτό δηλώνει την εξασθενημένη κατάσταση του κολοσσού της τεχνολογίας,στην μουσική βιομηχανία, δεδομένου του πλήθους των εναλλακτικών του iTunes λύσεων για τους μουσικόφιλους.

Ο Jimmy Iovine, θρυλικός παράγοντας της μουσικής βιομηχανίας που συνεργάζεται με τον Dr Dre, λέγεται ότι πιέζει τις δισκογραφικές να δώσουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μεγάλες καινούριες κυκλοφορίες αποκλειστικά μέσω Apple. Ο Lowe –που απέκτησε μεγάλη επιρροή στο βρετανικό ραδιόφωνο απαιτώντας και κερδίζοντας αποκλειστικότητες και πρεμιέρες- αναμένεται δε, να αναδιαμορφώσει το iTunes Radio, που αναμένεται να απευθύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και να προσφέρει γεωγραφικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

Η Apple εξαγόρασε την Beats Music για 3 δις δολάρια τον Μάιο που μας πέρασε. Η νέα εφαρμογή αναμένεται να είναι διαθέσιμη εντός του τρέχοντος έτους, πρώτα με μια δωρεάν έκδοση.


H ήδη υπάρχουσα εφαρμογή της Beats Music
  • SHARE
  • TWEET