Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κιθαρίστας Henry McCullough

Είχε ηχογραφήσει με Paul McCartney, Pink Floyd, Spooky Tooth-Ο μόνος Ιρλανδός που εμφανίστηκε στο Woodstock

14/06/2016 @ 19:54

Ο θρυλικός κιθαρίστας Henry McCullough, ο οποίος είχε παίξει μαζί με τους Wings και τον Jimi Hendrix, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, όπως αναφέρει το NME Music.

Ο Βορειοϊρλανδός μουσικός που πέθανε σήμερα (14/6) το πρωί είχε περιοδεύσει και ηχογραφήσει με τους Paul McCartney And Wings τη δεκαετία του '70. Είχε προσκληθεί να γίνει μέλος της μπάντας μετά από μια σειρά από τζαμαρίσματα με τον Paul McCartney και κατέληξε να παίξει κιθάρα στο θέμα του James Bond από τους Wings, "Live And Let Die". Ωστόσο, ήταν το κιθαριστικό του σόλο στο "My Love" των Wings που του έδωσε για πάντα μια θέση στο rock πάνθεον αλλά και το πρώτο No1 hit στην Αμερική.

Μιλώντας για αυτό το σόλο, ο Paul McCartney είχε δηλώσει: «Βασικά, είχα γράψει εγώ το σόλο, όπως κάνω συνήθως. Ο McCullough ήρθε μέσα και μου είπε «σε πειράζει να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό;». Δέχτηκα διστακτικά, έχοντας εκπλαγεί λίγο. Και τότε έπαιξε το σόλο του "My Love" από το πουθενά και σκέφτηκα πόσο φοβερό ήταν...»

Ο McCullough περιόδευσε, επίσης, ως session μουσικός με τεράστια ονόματα, όπως ο Jimi Hendrix και οι Pink Floyd. Ένα από τα highlight της καριέρας του ήρθε το 1969, όταν έπαιξε μαζί με τον Joe Cocker στο Woodstock και έγινε, έτσι, ο μοναδικός Ιρλανδός που έχει παίξει ποτέ στο φεστιβάλ. Έχει, επίσης, υπάρξει lead κιθαρίστας της κλασικής rock opera των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice, "Jesus Christ Superstar", ενώ έπαιζε επίσης και στον δίσκο "The Last Puff" (1970) των Spooky Tooth.

 

  • SHARE
  • TWEET