Heaven & Hell, Blind Guardian, Testament και Gojira στο Rocking Athens Festival, τον Ιούλιο στην Αθήνα!

19/03/2009 @ 03:38
Η On Stage (www.onstage.gr) παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό δυναμίτη, το Rocking Athens Festival. Το Rocking Athens Festival, ο νέος φεστιβαλικός θεσμός που θα διεξάγεται κάθε χρόνο μέσα στην πόλη της Αθήνας, έχει σκοπό του να δίνει στο μουσικόφιλο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά ορισμένα από τα σημαντικότερα σχήματα της rock πραγματικότητας.

Rocking Athens Festival
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009
Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού - Ξιφασκία (ανοιχτός χώρος)

Heaven & Hell
Blind Guardian
Testament
Gojira
Mencea
Descending




Heaven & Hell
Headliners στο φετινό Rocking Athens Festival θα είναι οι Heaven & Hell, δηλαδή οι Black Sabbath με τον Ronnie James Dio στα φωνητικά. Οι δημιουργοί ορισμένων εκ των πλέον κλασσικών δίσκων στην ιστορία του hard rock / heavy metal, όπως τα "Heaven And Hell", "Mob Rules" και "Dehumanizer", έχουν τα τελευταία χρόνια ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας ασύλληπτη επιτυχία. Με την ηγεμονική περσόνα του Tony Iommi, του ανθρώπου που δημιούργησε το heavy metal, να δεσπόζει στα δεξιά της σκηνής, παίζοντας το ένα αθάνατο θέμα μετά το άλλο, και με την στεντόρεια φωνή του σημαντικότερου metal ερμηνευτή, Ronnie James Dio, οι Heaven & Hell σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα υπερπλήρες set που ανάμεσα σε all time classics, όπως τα "Die Young", "Children Of The Sea", "Heaven And Hell", "The Sign Of The Southern Cross" κ.α., θα παρουσιάσουν και υλικό από το ολοκαίνουριο τους album, "The Devil You Know".

Ποιός άραγε θα μπορέσει να φωνάξει δυνατότερα την απάντηση στην ερώτηση του Dio "On And On, On And On Is?"



Blind Guardian
Όσες φορές κι αν οι Γερμανοί Βάρδοι επισκεφτούν την Ελλάδα, ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουν να προκαλούν έντονα συναισθήματα στους πολυπληθείς οπαδούς τους, οι οποίοι τους λατρεύουν σχεδόν θρησκευτικά! Οι συναυλίες των Blind Guardian είναι μία εμπειρία ζωής τόσο για αυτούς που γνωρίζουν σε βάθος το έργο τους, αλλά και για όσους τους παρακολουθούν για πρώτη φορά. Οι πρώτοι πηγαίνουν για να ξανασυναντηθούν με ένα κομμάτι του εαυτού τους που μόνο οι Γερμανοί μπορούν να ξυπνήσουν και οι δεύτεροι απλά δεν πιστεύουν τις αντιδράσεις των πρώτων. Από τα σημαντικότερα group του γερμανικού power metal, παραμένουν ως σήμερα οι μοναδικοί εκπρόσωποι του ιδιώματος που η μουσική τους δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα τηςμ ενώ και η συναυλιακή τους απόδοση παραμένει σε ψιλότατα standards. Στο πλήρες show που θα παρουσιάσουν στο Rocking Athens σίγουρα θα ακούσουμε και το "The Bard's Song", όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται, ο κόσμος αναλαμβάνει τα φωνητικά και ο Hansi κοιτά μαγεμένος από τη σκηνή!



Testament
Και τις δύο φορές που οι Testament εμφανίστηκαν μπροστά στο ελληνικό κοινό κατάφεραν το ένα και το αυτό! Να το αφήσουν με ανοιχτό το στόμα, λαχανιασμένο και καταϊδρωμένο να ουρλιάζει "mooorrrreee"! 22 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και έχοντας κυκλοφορήσει 9 album μέχρι σήμερα, οι Testament ήταν πάντα ένα από τα σχήματα που έδειχναν το δρόμο στην υπόθεση thrash metal. Μετά από μία σειρά αλλαγών στη σύνθεσή τους, έχουν πλέον επιστρέψει με τα 4/5 της αυθεντικής του σύνθεσης και πέρσι κυκλοφόρησαν ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα album της χρονιάς, το "Formation Of Damnation". Όπως κάθε thrash σχήμα που σέβεται τον εαυτό του αλλά κυρίως του οπαδούς του, οι Testament είναι καλύτεροι στη σκηνή από ότι στο studio. Ηγούμενοι από τη χαρακτηριστική φιγούρα του Chuck Billy, μπορούν και αποδίδουν τα τραγούδια τους με εξοντωτική ενέργεια και χειρουργική ακρίβεια, αποτελώντας ένα must see για όλους του metal οπαδούς.

Σε ποιό κομμάτι θα ξεκινήσει το crowd surfing; Χμ, μάλλον στο εναρκτήριο "Over The Wall" και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος και το... ας μη τα αποκαλύπτουμε όλα όμως...



Gojira
Όταν ο πρώην ηγέτης των Sepultura, νυν frontman των Soulfy και μεγάλος guru του ακραίου metal, Max Cavalera άκουσε το προηγούμενο album των Gojira, "From Mars To Serious", ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την ευρηματικότητα και την ποιότητα των Γάλλων, ώστε οργάνωσε την απαγωγή του αρχηγού τους Joe Duplantier προκειμένου να συνεργαστούν. Εντάξει, δεν τον απήγαγε, αλλά κίνησε γη και ουρανό για να τον έχει στους Cavalera Conspiracy και ο τελευταίος, άλλο που δεν ήθελε. Οι Gojira θεωρούνται από το σύνολο του παγκόσμιου metal (υπό)κόσμου ως το νέο μεγάλο όνομα της σκηνής και κάθε νέος τους δίσκος το αποδεικνύει, ανεξάρτητα από το αν οι αδερφοί Duplantier σε ένα κρεσέντο μετριοφροσύνης απαξιώνουν συνεχώς αυτό που κάνουν. Ευρηματικότατη μουσική, εύστοχοι στίχοι και οικολογική συνείδηση! Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν έχεις ταλέντο. Πρέπει να θεωρούμε πολύ τυχερούς τους εαυτούς μας που έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους Gojira τώρα, πάνω στην ακμή τους, την ώρα που «συμβαίνουν».

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Προπώληση:
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στο τέλος του Μάρτη από τα Metropolis (Παν/μίου, Κολωνάκι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη), στο Ticket House Αθήνας και Θες/νίκης και το www.ticketservices.gr.

Τιμές:
Τιμές εισιτηρίων: 60 euro προπώληση, 65 euro στο ταμείο του festival.

Πρόσβαση:

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού είναι προσβάσιμες οδικά από την Λ. Βουλιαγμένης, τη Λ. Ποσειδώνος και τη Λ. Αλίμου. Χρησιμοποιώντας μέσα αστικής συγκοινωνίας θα προσεγγίσετε την εγκατάσταση μέσω τραμ ή λεωφορείου.

ΤΡΑΜ:
5 - «Πλάτων» / Σύνταγμα -Γλυφάδα
3 - «Θουκιδίδης» / Παλαιό Φάληρο-Γλυφάδα

Λεωφορείο:
Χ27 / Μετρό Αγ. Δημητρίου-Παλαιές Αφίξεις Ολυμπιακής
103 / Αθήνα-Αμαξοστάσιο Ελληνικού
Β2 / Αθήνα-Αμαξοστάσιο Ελληνικού
140 / Πολύγωνο-Γλυφάδα
141 / Κυκλική γραμμή μετρό Δάφνης μέσω Ελληνικού

Οργάνωση Παραγωγής:
On Stage Productions: 210 7475080

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET