H rock μουσική κοινότητα αποχαιρετάει τον Nelson Mandela

«Φωτιά» πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο άκουσμα του θανάτου του Νοτιαφρικανού ηγέτη

06/12/2013 @ 19:59
Φτωχότερος ξύπνησε ο πλανήτης σήμερα, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) ο Nelson Mandela, ο άνθρωπος που συνδέθηκε με την αντίσταση στο Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και εν τέλει τη θριαμβευτική του πτώση, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών στο Johannesburg.

Ο Mandela φυλακίστηκε το 1962 από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής, αποφυλακίστηκε το 1990 και το 1994 έγινε ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος της χώρας, ενώ μια χρονιά πριν του είχε απονεμηθεί το Nobel Ειρήνης (από κοινού με τον τότε Πρόεδρο Frederik Willem de Klerk).

Η προσωπικότητά του και ο χαρακτήρας του δε θα μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητο τον μουσικό κόσμο ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το θανατό του έσπευσε να εκφράσει τη θλίψη του:

Slash: Πολύ λυπηρό το ότι χάσαμε τον σπουδαίο Nelson Mandela, έναν λίγους πυλώνες της ανθρωπότητας που μας είχαν απομείνει.

Tom Morello: Αιωνία η μνήμη σου Nelson Mandela, ήρωα, μαχητή της ελευθερίας με την ατσάλινη θέληση και μια καρδιά γεμάτη έλεος. Σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου και το παράδειγμά σου.

Dave Mustaine: O Νelson Mandela μόλις απεβίωσε. Τι υπέροχος άνθρωπος και τι υπέροχη κληρονομιά που άφησε. Αιωνία η μνήμη του.

Tommy Lee: Αιωνία η μνήμη σου Nelson Mandela. «Μόνο εάν σκαρφαλώσει κάποιος έναν ψηλό λόφο καταλαβαίνει πως υπάρχουν κι άλλοι λόφοι να ανέβει», Nelson Mandela.

Guns N' Roses: «Πάντα κάτι φαίνεται ακατόρθωτο μέχρι να πραγματοποιηθεί», Nelson Mandela. Αιωνία η μνήμη σου.

Nikki Sixx: Αιωνία η μνήμη σου Nelson Mandela. Ένας άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο.

Παρόμοια μηνύματα ανέβασαν σε Facebook και Twitter και οι Machine Head, Scott Ian, David Draiman, Godsmack κ.ά.
  • SHARE
  • TWEET