Brexit ή Bremain ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων του Glastonbury;

Η έρευνα των Times έδειξε σαφή και ενδιαφέρουσα σύμπνοια απόψεων

26/06/2016 @ 17:15

Με το Glastonbury Festival 2016 να κορυφώνεται σήμερα, όταν και θα πέσει η αυλαία με την headlining εμφάνιση των Coldplay -και ενώ προηγήθηκαν οι headlining εμφανίσεις των Muse και Adele- ένα νέο δημοσίευμα των Times δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων είχε την ίδια άποψη στο πρόσφατο δημοψήφισμα που έθεσε το Ην. Βασίλειο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και, πιο συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό 83% των παρευρισκομένων ψήφισε Remain!

Η εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, Emily Eavis, αντέδρασε στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μέσω του The Glastonbury Free Press, δηλώνοντας πως θεωρεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «ένα μεγάλο σοκ».

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε και να είμαστε ενωμένοι», είπε. «Ήταν εντυπωσιακό το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης που έδειξε πως το 83% όσων πάνε Glastonbury είναι υπέρ του Remain. Επίσης, το ποσοστό αποχής είναι μικρότερο από το εθνικό ποσοστό! Αυτό λέει πολλά για τους ανθρώπους που επιλέγουν να έρθουν σε αυτό το φεστιβάλ.»

Πέρα από τα παραπάνω, υπενθυμίζουμε πως έχουν ήδη υπάρξει οι πρώτες αντιδράσεις για το Brexit από μουσικούς όπως οι PJ Harvey, Coldplay και Johnny Marr.

  • SHARE
  • TWEET