«Φθηνά τρικ και ακριβή απάτη!»

Η Record Store Day «σκοτώνει» τις μικρές δισκογραφικές;

16/03/2015 @ 17:02
«Λόγω κανόνων και κανονισμών, η Record Store Day μάλλον δεν έχει πολλή πλάκα και σίγουρα δεν ωφελεί τις μικρές δισκογραφικές». Αυτά υποστηρίζουν δύο μικρές εταιρείες διανομής δίσκων,η Sonic Cathedral και η Howling Owl, που ισχυρίζονται ότι η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Δισκοπωλεία τους κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό.

Οι εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κυκλοφορία, ανήμερα της 18ης Απριλίου, ενός νέου split single με τους Spectres και τους Lorelle Meets The Obsolete να διασκευάζουν αλλήλους που θα τυπωθεί στον περιορισμένο αριθμό των 365 αντιτύπων, από τα οποία όμως μόνο το ένα θα κυκλοφορήσει την Ημέρα των Δισκοπωλείων! Τα υπόλοιπα 364 θα βγαίνουν ένα-ένα στην αγορά, κάθε μέρα, για έναν χρόνο.

Η πρόθεσή τους είναι να υπογραμμίσουν τον τρόπο που η Record Store Day –που φέτος πέφτει 18 Απρίλη- προσμετράται στην ατζέντα της βαριάς μουσικής βιομηχανίας εις βάρος των μικρότερων διανομέων.

Οι δύο δισκογραφικές εξέδωσαν και κοινό ανακοινωθέν στο οποίο απαριθμούν τρόπους για το «πώς κάθε μέρα οφείλει να είναι Ημέρα Δισκοπωλείου» και δηλώνουν –με χιούμορ- ότι «έτσι όπως έχει καταντήσει πλέον η Record Store Day (ελάχιστος αριθμός αντιτύπων, χωρίς απευθείας πώληση στον πελάτη κ.α.), δημιουργεί μάλλον ζημίες παρά κέρδη στις μικρές δισκογραφικές. Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή αντίτυπα του δίσκου των Spectres "Dying" σε βινύλιο, γιατί έχουμε πήξει τις πρέσσες με κάτι studio γρατζουνίσματα των Foo Fighters, μάτσο EP από το 1975 και περίπου ένα εκατομμύριο επετειακές rock επανεκδόσεις σε βαρύ βινύλιο, που δεν χρειάζονται σε κανέναν. Φθηνά τρικ και ακριβή απάτη!». Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κείμενο στο recordstoredayisdying.com.

Ακούστε το τραγούδι με τον εύγλωττο τίτλο "Record Store Day Is Dying" ("Η Record Store Day Πεθαίνει") που συνοδεύει το ανακοινωθέν και μάθετε τα πάντα για όλες τις rock και metal κυκλοφορίες της φετινής Record Store Day εδώ.
  • SHARE
  • TWEET