Fougarock Festival #1 τον Ιούνιο στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου

27/05/2015 @ 16:36
Fougarock Festival #1 Ναύπλιο
Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Ιουνίου 2015
8 μπάντες - 2 εκρηκτικά πάρτι

Το rock and roll γιορτάζει φέτος 60 χρόνια ζωής!

Όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε την δημοφιλέστερη και πιο επιδραστική μουσική.

Xαρακτηρίστηκε από έντονο ρυθμό, αξεπέραστες μελωδίες και αιθέρια φωνητικά, συνοδευόμενη κυρίως, από ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο και ντραμς.

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία των Fougaro Jazz Festival #1 και #2, το Φουγάρο διοργανώνει το Fougarock Festival #1.

Το Φουγάρο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό που του αρέσει να rockάρει (κι όχι μόνο...), φιλοξενώντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά γκρουπ της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής των ημερών μας.

Το Fougarock Festival #1 θα διαρκέσει δυο ημέρες και θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κάθε βράδυ, μετά τις συναυλίες στους εντυπωσιακούς υπαίθριους χώρους του Φουγάρου, θα ανέβουν στα decks 5 εξαιρετικοί djs για δύο πάρτι στον μοναδικό κλειστό εκθεσιακό χώρο.

Το καινούργιο Φεστιβάλ Rock φιλοδοξούμε να αποτελέσει άλλον ένα μουσικό προορισμό, όπως ακριβώς συνέβη και με τα Fougaro Jazz Festivals με συμμετοχή πάνω από 1.000 άτομα την ημέρα.

Προσέλευση 19:00
Είσοδος ελεύθερη
www.Fougaro.gr

Παρασκευή 12/6
20:00 - 20:45 Pure Seconds
21:00 - 21:45 A Victim Of Society
22:00 - 22:45 Zebra Tracks
23:00 - 23:45 Σtella

after midnight party
dj set: Laternative & special guest Κ.Δαγριτζίκος (six D.O.G.S.)

Σάββατο 13/6
20:00 - 20:45 The Mighty N
21:00 - 21:45 Kid Flicks
22:00 - 22:45 The Cave Children
23:00 - 23:45 Baby Guru

after midnight party
dj set: Bad Spencer (Yes it does! Sure it does!)
with Shameless Spit

The Cave Children
Βασίλης Βλαχάκος (μπάσο), Δημήτρης Στεργίου (ντραμς), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα), Βασίλης Βλαχάκος (κιθάρα).

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη δημιουργία τους. Οι μουσικές του Danny Elfman, οι Beatles του 1969, ο σαρκασμός του Frank Zappa, η δεκαετία του '90 στην Αγγλία, η ελληνική μουσική και η νέα ψυχεδελική ροκ σκηνή είναι μερικές από τις επιρροές του Αθηναϊκού κουαρτέτου. Ονειρικές ψυχεδελικές μελωδίες, κινηματογραφικά θέματα και ακατέργαστα garage rock ξeσπάσματα συναντιούνται για να συνοδεύσουν τους υπαρξιακούς και σαρκαστικούς στίχους τους. Όλα αυτά αποτυπώνονται στο πρώτο τους άλμπουμ "Quasiland". Το όνομα του δίσκου, με πρώτο συνθετικό το quasi (περίπου), σχολιάζει τις συνθήκες πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής αβεβαιότητας μέσα στις οποίες ολοκληρώθηκε η δουλειά τους. To "Quasiland" κυκλοφορεί σε digital album, σε cd και σε βινύλιο με bonus cd από την Inner Ear. Στις 13/5/15 το γκρουπ μπήκε στην Buzz Playlist του ΝΜΕ της Βρετανίας.

Pure Seconds
Κωνσταντίνος Σπηλιώτης (φωνή, κιθάρα), Κώστας Καραχάλιος (κιθάρα), Αλέξανδρος Αμπντελραχίμ (μπάσο), Κώστας Μπαλτάσης (τύμπανα).

Οι Pure Seconds είναι αγγλόφωνη rock μπάντα από το Ναύπλιο Αργολίδας. Φτιάχτηκαν το φθινόπωρο του 2006 από τον συνθέτη και στιχουργό Κωνσταντίνο Σπηλιώτη. Ο ήχος του συγκροτήματος έχει επιρροές από την αγγλική pop / rock / alternative μουσική σκηνή. Όλο αυτό το διάστημα η μπάντα έχει πλούσια συναυλιακή δραστηριότητα. Οι πιο σημαντικές ήταν με τους: Blaine Reininger, Imam Baildi, Γιάννη Χαρούλη ως support band. "Cover Me" και "Always You" είναι δύο τραγούδια τους τα οποία κυκλοφορούν στο YouTube. Αυτό το διάστημα ηχογραφούν τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο.

Kid Flicks
Νίκος Δερβίσης: φωνή, ηλεκτρονικά, κιθάρα, Θέμος Ραγκούσης: μπάσο, φωνή, Δανάη Πάλακα: drums, Χάρης Νείλας: κρουστά, ηλεκτρονικά

Oι Kid Flicks είναι το μουσικό project του τραγουδοποιού / παραγωγού Νίκου Δερβίση. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Hearts Of Gold και By Typing "I Talk" , You Don't Talk) το 2011 και 2013 από την Inner Ear Records κλείνει έναν πενταετή κύκλο lo-fi psych-pop, υπνοδωματιακών ηχογραφήσεων. Και οι δύο κυκλοφορίες έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο (Impose Magazine, DIY Magazine, No Fear of Pop). Με την προσθήκη του Θέμου Ραγκούση, της Δανάης Πάλακα και του Χάρη Νείλα μεταλλάσσονται σε ένα σχήμα που μπλέκει ποπ μελωδίες, πολυρυθμικά grooves, εκστατικά ηλεκτρονικά, samples, πειραγμένες κιθάρες και φολκλορικές αναφορές. Ο τρίτος τους δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Έχουν εμφανιστεί στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, στο Ίδρυμα Κακογιάννη καλεσμένοι των Last Drive, στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης, στο Saristra Festival και πλάι σε καλλιτέχνες όπως οι Craft Spells και ο Slow Magic.  

Σtella
Σtella (φωνή,κιθάρα), Βελισσάριος Πράσσας (μπάσο),Δανάη Οικονομίδου (πλήκτρα, φωνητικά), Κοπούλ (τύμπανα)

Η Στέλλα Χρονοπούλου, πιο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Σtella, είναι ποπ τραγουδίστρια-συνθέτρια, ζωγράφος και πολυ-οργανίστρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου τέλειωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε να γράφει μουσική. Το 2011 μαζί με τον Αλέξη Ζαμπάρα έφτιαξαν τους Fever Kids. Το πρώτο τους single "Holding Grass" κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του  2014  από την Inner Ear και τους χάρισε πολύ καλές κριτικές. Το 2012 κυκλοφόρησε στη σελίδα της στο soundcloud το πρώτο της EP με τίτλο "Keep Me Naked". Πέρα από την προσωπική της δουλειά έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco και δημιούργησε το συγκρότημα των Chest μαζί με τον Μπάμπη Θεοχάρη. Το πρώτο της προσωπικό album κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015 από την Inner Ear.

Baby Guru
King Elephant, Prins Obi, Sir Kosmiche, Kon Kon

Το όνομα του γκρούπ το εμπνεύστηκαν από το kraut rock συγκρότημα Guru Guru  και το τραγούδι του Captain Beefheart. To 2010 κυκλοφόρησαν τo πρώτo τους EP, ενώ η πρώτη ομώνυμη δισκογραφική δουλειά τους βγήκε το φθινόπωρο του ‘11 από την ανεξάρτητη εταιρεία Inner Ear. Ήταν επηρεασμένο από το γερμανικό κράουτροκ με έναν πιο ποπ χαρακτήρα. To 2012 οι Baby Guru έγραψαν τη μουσική της θεατρικής παράστασης <Γιατί σκότωσα την καλύτερη μου φίλη> διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Αμάντας Μιχαλοπούλου και αργότερα κυκλοφόρησαν ηλεκτρονικό EP Το δεύτερο άλμπουμ τους, , είχε επιρροές από την ψυχεδέλεια των ’60’s και  κυκλοφόρησε στο εξωτερικό από την Rough Trade και V2, και υποστηρίχτηκε με περιοδεία στην Ολλανδία. Για το άλμπουμ τους, πέρσι, είχαν θετικά δημοσιεύματα από έντυπα σαν το ΝΜΕ, Les Inrockuptibles και Εχαμινερ. Πριν εννέα μήνες, εμφανίστηκαν στο CMJ Music Marathon Festival στη Νέα Υόρκη, όπου χαρακτηρίστηκαν ως μία από τις πέντε πιο αξιομνημόνευτες παρουσίες του φεστιβάλ.

A Victim Of Society
Βαγγέλης Μακρής (φωνή,laptop,κιθάρα), Φώτης Ντούσκας (κιθάρα), Παντελής Καρασεβδάς (ντραμς)

Οι A Victim Of Society είναι ένα lo-fi project που δημιουργήθηκε το 2011 στην Αθήνα. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια κασέτα με έξι κομμάτια που έγραψαν και έφτιαξαν μόνοι τους σε 120 αντίτυπα. Ακολούθησε μια συνεργασία με την Sweet Mistake Productions/Fractal Press και γεννήθηκε το 7” EP με τα κομμάτια “Fake Friends” και “You’re Gonna Hate Me”. Τον ίδιο χρόνο η Fuzz Club Records σε συνεργασία με το Austin Phych Festival κυκλοφόρησε την συλλογή Reverb Conspiracy vol.1 που συμπεριλάμβανε το κομμάτι τους “You’re Gonna Hate Me” καθώς και κομμάτια από συγκροτήματα της psych rock σκηνής όπως Dead Skeletons, The Underground Youth, The KVB. Κατά τη διάρκεια του 2013 άνοιξαν συναυλίες των : The Black Angels, Moon Duo, Dirty Beaches και Disappears. Το ντεμπούτο album τους κυκλοφόρησε από την Inner Ear την άνοιξη του 2014. Ο ήχος της μπάντας έχει περιγραφεί ως <παράξενα αισιόδοξη, που τοποθετείται στην ακμή της ροκ ακμής των 50’s>.

Zebra Tracks
Ζήσης Ζάντε (μπάσο), Νικόλας Σμυρλάκης (ντραμς), Αντώνης Καββαδίας(φωνή, κιθάρα), Γιώργος Νίκας (φωνή,κιθάρα)

Τους βάφτισε το χειρότερο τραγούδι των Young Marble Giants. Τους αρέσει να μπλέκουν τους ήχους της post punk και της shoegaze. Το Silicone Valley/Borealis Fallacia ήταν το ντεμπούτο single τους που από την BuySomeRecords το 2006. Το 2007 ακολούθησε το ομώνυμο ΕΡ τους, ενώ το 2009 ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκο τους “A Family Picture From...” με τη στήριξη της Sonic Playground. Η οικογενειακή αυτή φωτογραφία παίρνοντας τα εύσημα των κριτικών αλλά και βραβείο εξωφύλλου δίσκου, εγκαινίασε μία δημιουργική περίοδο τριών χρόνων για τις Ζέβρες τόσο για προσωπικά projects όσο και για συναυλίες και σε φεστιβάλ, (οπως το Eject), σε Ελλάδα και Ευρώπη, πλάι σε ονόματα όπως οι Placebo, Faith No More, Unkle, Yeasayer, Kaiser Chiefs, A Place To Bury Strangers, The Levellers, The Subways, Long Blondes, No Age, Good Shoes, Television Personalities, The Chap κ.α. Το φθινόπωρο του 2011 έσκασαν τα singles ‘Isabelle Creeps’/‘Bicycles’ ενώ το LP “Collective Guilt” από την ανεξάρτητη Limited Fanfare (Miami, FL) και την UNDO ενθουσίασε κριτικούς και ακροατές της μπλογκόσφαιρας το καλοκαίρι του ‘12. Τον Μάϊο πέρσι, βγήκε το EP “Grains Of Sand” ως προάγγελος του τρίτου δίσκου τους “Waves” το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο  του 2015 από την six d.o.g.s records.

The Mighty N
Νατάσα Τσίρου (φωνή, κιθάρα), Κωνσταντίνος Καψιμάλλης (ηλ. κιθάρα), Αλέξης Ζορμπάς (ηλ. κιθάρα), Κωστής Βήχος (μπάσο), Νίκος Παγώνης (ντραμς)

Η Νατάσα Τσίρου έφτιαξε την πρώτη της rock μπάντα στα 14, θέλοντας να γίνει ντράμερ αλλά βρέθηκε να τραγουδά και να παίζει ηλεκτρική κιθάρα. Σπούδασε κλασικό πιάνο και τραγούδι για να προτιμήσει τελικά τη jazz...κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music για να προτιμήσει τελικά το Conservatorium of Amsterdam και δηλώνει πως  όταν μεγαλώσει θα γίνει ηθοποιός. Το ‘THE MIGHTY N’ είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί για να μπερδεύει τον εαυτό της και τον υπόλοιπο κόσμο και ‘Songs for the X generation’ είναι ο τίτλος που έδωσε στον αγγλόφωνο  δίσκο της  που κυκλοφόρησε από τη Sound of Everything τον Δεκέμβριο του 2013 και τον οποίον υπογράφει ως στιχουργός, μουσικός, τραγουδίστρια, συνθέτης, ενορχηστρωτής  και παραγωγός. Πρόκειται για μια ‘ανώμαλη’ αλλά συμβατή συνύπαρξη alternative, progressive  rock και  jazz στοιχείων με επιρροές από Nirvana, Faith no more, Jeff Buckley, Porcupine Tree κ.α. Τον τελευταίο καιρό, ασχολείται με τη δημιουργία του επόμενου της δίσκου, ο οποίος θα είναι έτοιμος μέσα στο 2016.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET