"Eye Of The Soundscape": Η αλλαγή σελίδας των Riverside

«Η ενδιάμεση κυκλοφορία πριν από μια νέα τριλογία»

15/08/2016 @ 18:02

Οι Πολωνοί prog rockers Riverside μόλις κυκλοφόρησαν μια ειδική έκδοση με 5.1 μίξη του περσινού, έκτου στούντιο δίσκου τους, "Love, Fear And The Time Machine". Η κυκλοφορία έρχεται ως CD+DVD digipack, με κάπως αλλαγμένο artwork από τον Travis Smith.

Εν τω μεταξύ, οι Riverside εξακολουθούν να είναι παραγωγικοί και ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός επιπλέον, instrumental δίσκου: Το "Eye Of The Soundscape" θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου μέσω της InsideOutMusic. Η εν λόγω κυκλοφορία θα έχει πάλι artwork από τον Travis Smith, καθώς και 13 πειραματικές και πολύ ατμοσφαιρικές συνθέσεις, οι οποίες «θα δείχνουν την ambient ηλεκτρονική πλευρά τους».

Στο "Eye Of The Soundscape" θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα instrumental τραγούδια που ήταν bonus tracks στα "Shrine Of New Generation Slaves" και "Love, Fear And The Time Machine", μαζί με κάποιες σπάνιες ηχογραφήσεις και τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια ("Where The River Flows", "Shine", "Sleepwalkers", "Eye Of The Soundscape") σε συνολικά πάνω από 100 λεπτά μουσικής. Θα είναι διαθέσιμο σε  2CD-Mediabook, 3LP (με τα δύο CD επιπλέον) και digital download.

Ο mainman του συγκροτήματος, Mariusz Duda, δήλωσε: «Πριν γυρίσουμε σελίδα, πριν από, ενδεχομένως, μια νέα τριλογία, σκέφτηκα να κυκλοφορήσουμε αυτό το συμπληρωματικό άλμπουμ. Ένα άλμπουμ που πάντα θέλαμε να ηχογραφήσουμε. [...] Ξέρω ότι μερικοί από τους ακροατές μας δεν έχουν ακούσει αυτά τα κομμάτια και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Riverside, ήδη από το ξεκίνημά τους, πειραματίζονταν με ambient και progressive electronic μουσική. Αυτά ήταν ανέκαθεν στοιχεία του μουσικού μας DNA.»

Ο τελευταίος δίσκος των Riverside είχε συμπεριληφθεί στα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2015, σύμφωνα με το διαδικτυακό μας περιοδικό.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Mariusz Duda τον περασμένο Αύγουστο στον Χρήστο Καραδημήτρη στον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET