Έτοιμο το βασισμένο στην ιστορία του Scrooge McDuck solo album του Tuomas Holopainen των Nightwish

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο

29/11/2013 @ 11:06
Έτοιμο είναι το βασισμένο στη σειρά comics "The Life And Times Of Scrooge", που έγραψε και εικονογράφησε ο Don Rosa, solo άλμπουμ του κιμπορντίστα και βασικού συνθέτη των Nightwish, Tuomas Holopainen.

Το comic περιγράφει τις περιπέτειες του γνωστού σε όλους Σκρουτζ, με τον Holopainen να σκέφτεται την δημιουργία του αντίστοιχου soundtrack από το 1999.

Για τη σύνθεση και τη παραγωγή του άλμπουμ, που περιέχει δέκα κομμάτια και διαρκεί μία περίπου ώρα υπεύθυνος είναι φυσικά ο Holopainen, με τη μουσική να κινείται σε κινηματογραφικό, κλασικό και folk ύφος. Τις ενορχηστρώσεις έκανε ο Pip Williams, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Nightwish στα "Once", "Dark Passion Play" και "Imaginaerum".

Στο άλμπουμ συμμετέχουν η London Orchestra, η χορωδία The Metro Voices, οι τραγουδιστές Alan Reid, Johanna Kurkela, Johanna Iivanainen, Tony Kakko και οι μουσικοί Troy Donockley (uilleann pipes, low whistles, bodhran), Mikko Iivanainen (κιθάρες και banjo), Teho Majamaki (Didgeridoo), Jon Burr (φυσαρμόνικα) και Dermot Crehan (βιολί).

Το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα του "The Life And Times Of Scrooge" θα είναι το single "A Lifetime Of Adventure" στις αρχές του 2014, με το άλμπουμ να κυκλοφορεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Όλες οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ενώ το artwork του άλμπουμ θα επιμεληθεί ο συγγραφέας του βιβλίου, Don Rosa.
  • SHARE
  • TWEET