Είκοσι μεγάλες ατάκες του θείου Lemmy

Μερικές από τις μεγαλύτερες «αλήθειες» από τον εκλιπόντα τιτάνα

30/12/2015 @ 07:14

Ενθυμούμενοι ημέρες και έργα του μεγάλου Lemmy δεν μπορούσαμε παρά να συλλέξουμε μερικές από τις πιο «δυνατές» και «αληθινές» ατάκες που έχει πει κατά καιρούς.Διαβάστε παρακάτω είκοσι εξ’αυτών:

1. «Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν. Απλά μιλάνε για αυτούς λες και ήταν τέτοιοι. Αλλά δεν είναι αλήθεια! Οι άνθρωποι παραμένουν μαλάκες, απλά είναι πεθαμένοι μαλάκες (από το βιβλίο του “White Line Fever”).

2. «Το μόνο ενδιαφέρον πράγμα γύρω από τις θρησκείες είναι πόσους πολλούς έχουν σφαγιάσει» Louder Than War 

3. «Οι θρησκείες είναι ηλίθιες όπως και να έχει. Θέλω να πω, μια παρθένος μένει έγκυος από ένα φάντασμα. Ποτέ δεν θα την γλύτωνες με αυτόν τον ισχυρισμό σε ένα δικαστήριο, θα γλύτωνες;» Radio Metal 

4. «Προφανώς στον κόσμο δεν αρέσει η αλήθεια, αλλά εμένα μου αρέσει. Μου αρέσει γιατί αναστατώνει πολύ κόσμο. Αν τους δείξεις αρκετές φορές πως τα επιχειρήματά τους είναι βλακείες, τότε ίσως κάποτε, ένας από αυτός να πει «Ωχ, περίμενε ένα λεπτό – Έκανα λάθος». Ζω για να γίνεται αυτό. Σπάνιο πράγμα, σε διαβεβαιώνω» (από το βιβλίο του “White Line Fever”)

5. «Όσο περνάει η ζωή, καταλαβαίνεις πως οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζεις δεν κάνουν ούτε για να σου γυαλίσουν τα παπούτσια. Στενάχωρο αυτό, αλλά αληθές. Ένας καλός φίλος είναι κάποιος που θα σε έκρυβε αν σε καταδίωκαν για φόνο. Πόσους τέτοιους ξέρεις;» (The Independent)

6. «Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πιστεύουν πως αν αγνοήσεις κάτι, αυτό θα περάσει. Πρόκειται για τελείως λάθος αντιμετώπιση – αν το αγνοήσεις συσσωρεύει δύναμη. Η Ευρώπη αγνοούσε τον Χίτλερ για 20 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, αυτός σφάγιασε το ένα τέταρτο του κόσμου!» (White Line Fever)

7. «Δεν θεωρώ πως είναι δίκαιο να κουνάς το πουλί σου επιδεκτικά όταν ο καθένας ασχολείται με τα δικά του πιθανόν να μην θέλει να το δει.» (White Line Fever)

8. «Αν δεν έκανες τίποτα που σε ευχαριστεί θα ήταν πολύ βαρετή ζωή. Και τι θα κάνεις;  Ό,τι είναι ευχάριστο στη ζωή είναι επικίνδυνο» (The Independent)

9. «Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλος για να παίξεις rock n’ roll, τότε μάλλον είσαι»

10. «Αν πρόκειται να γίνεις rock star, τότε γίνε πραγματικά. Ο κόσμος δεν θέλει να δει τον γείτονά του στη σκηνή. Θέλει να δει κάποιον από άλλο πλανήτη.» (Rock and Roll Hall Of Fame)

11. «Ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι το σεξ είναι διασκέδαση. Είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις χωρίς να γελάς. Ο κόσμος το έχει ξεχάσει αυτό. Είναι όλα πολύ σοβαρά. AIDS. Θα πάρεις γονόρροια από μια πίπα. Ε, και; Αυτό είναι το ρίσκο που έχεις να πάρεις. Αν είναι να κάνεις σεξ, κάνε σεξ και να είσαι χαρούμενος με αυτό. Μην ανησυχείς όλη την ώρα. Τα χαλάει όλα.» (Rolling Stone)

12.  «Υπάρχει ένα περιοδικό στην Αγγλία που έγραψε ότι έχω πάει με 2.000 γυναίκες, αλλά δεν το είπα. Είπα 1.000. Όταν το σκέφτεσαι, δεν είναι και τόσο παράλογο.» (Spin)

13. «Οι άνθρωποι διαλύουν ο ένας τον άλλον με τα χρόνια. Τίποτα δεν σκοτώνει μια σχέση όσο η δέσμευση.» (Spin)

14. «Ξέρεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή; Η αίσθηση του χιούμορ. Την χάνεις και είσαι τελειωμένος. Μέχρι και τα μυαλά σου μπορεί να τινάξεις.»

15. «Δεν μετανιώνω για πράγματα. Οι τύψεις είναι άσκοπες. Είναι πολύ αργά για να έχεις τύψεις. Το έχεις κάνει ήδη, έτσι δεν είναι; Έζησες τη ζωή σου. Δεν έχει νόημα να εύχεσαι να μπορούσες να το αλλάξεις.» (Classic Rock)

16. «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, σωστά; Το καταλαβαίνεις αυτό όταν φτάσεις στην ηλικία μου. Δεν με αγχώνει. Είμαι έτοιμος για αυτό. Όταν φύγω, θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που κάνω καλύτερα. Αν πεθάνω αύριο, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Ήταν καλά.» (Classic Rock)

17. «Ο κόσμος δεν διαβάζει πια. Είναι κάτι το στενάχωρο. Το να διαβάζεις είναι το μόνο που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς την φαντασία σου. Όταν παρακολουθείς ταινίες βλέπεις το όραμα κάποιου άλλου, έτσι δεν είναι;» (The Independent)

18. «Στην ζωή μου ως τώρα έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που είναι μαζί σου και αυτοί που είναι εναντίον σου. Μάθε να τους αναγνωρίζεις, διότι συχνά μπερδεύεις τους μεν με τους δε.»

19. «Το να απολυθείς από τους Hawkwind λόγω ναρκωτικών είναι σα να σε πετάνε από το Empire State Buildings επειδή σου αρέσουν τα ύψη.» 

20. «Αν μπορείς να κάνεις τα παιδιά να περάσουν καλά, τότε αυτό είναι το παν. Ξέχνα την τέχνη κι όλα αυτά – είναι βλακείες. Αν μπορείς να προσφέρεις αυτό το ρίγος στην πλάτη ενός παιδιού, τότε αυτό είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι βλακείες. Αυτό ήταν το rock n’ roll εξαρχής και από όσο γνωρίζω το ίδιο είναι και σήμερα. Προσπαθώ να τους προσφέρω το συναίσθημα που ένιωσα όταν άκουσα το “All Shook Up” ή το “Good Golly Miss Molly”. Θέλω να προκαλέσω αυτό το ρίγος στις πλάτες τους γιατί είναι το καλύτερο πράγμα που ένιωσα ποτέ. Καλύτερο κι από το να γαμάς…»

Πηγές:
Goodreads
The Guardian
Rolling Stone

  • SHARE
  • TWEET