Έφυγε από τη ζωή ο blues κιθαρίστας Hubert Sumlin

06/12/2011 @ 10:13
Ο σπουδαίος blues κιθαρίστας Hubert Sumlin απεβίωσε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 80 ετών. Σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν στο New Jersey, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο Sumlin αναδείχθηκε ως κιθαρίστας των Howlin' Wolf από το 1954 ως το 1976, αλλά έκανε και μερικές εμφανίσεις ως κιθαρίστας του Muddy Waters το 1956. Ήταν γνωστός για τον ξεχωριστό ήχο του, που προερχόταν αποκλειστικά από τα δάχτυλά του: Ο Sumlin θεωρούσε πως καθώς οι πένες είναι συνθετικές, επηρεάζουν την αγνότητα της νότας.

Ο Sumlin πρόσφατα εμφανίστηκε στο "Ten Days Out: Blues From The Backroads" και το "Live In Chicago" του Kenny Wayne Shepherd, και μάλιστα για το τελευταίο κέρδισε βραβείο Grammy.

Ο Kenny Wayne Shepherd, μιλώντας σε συνέντευξή του το 2010, είχε αναφερθεί στον κιθαρίστα, λέγοντας: «Ο Hubert Sumlin έχει επηρεάσει πάρα πολλούς ανθρώπους. Είναι πιθανότατα από τους κιθαρίστες που σε εμπνέουν περισσότερο. Και ένας από τους καλύτερους ανθρώπους. Αν τον γνωρίσετε ποτέ, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για τον πιο γλυκό άνθρωπο που θα συναντήσετε ποτέ. Το πιο σπουδαίο με το να παίζεις μαζί του είναι πως αναπτύσσεις μία σχέση σε προσωπικό επίπεδο. Ήρθαμε πολύ κοντά και αυτό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα μπορούσα να πάρω από το γεγονός ότι συναντηθήκαμε και παίξαμε μαζί».
  • SHARE
  • TWEET