Έφυγε από την ζωή ο κιθαρίστας και συνθέτης John Renbourn, ιδρυτής των Pentangle

Ο Renbourn βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία όταν δεν παρευρέθηκε σε προγραμματισμένη συναυλία

27/03/2015 @ 15:54
Ο Άγγλος κιθαρίστας και συνθέτης John Renbourn πέθανε σε ηλικία 70 χρόνων στο σπίτι του στο Hawick που βρίσκεται στα Σκοτσέζικα σύνορα. Ήταν γνωστός για την δουλειά του με το folk συγκρότημα Pentangle, αλλά εχει κάνει και περιοδεία με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Wizz Jones.

Ο Renbourn ήταν προγραμματισμένο να παίξει την Τετάρτη το βράδυ στο club Ferry στην Γλασκώβη αλλά οι συνεργάτες του ανησύχησαν όταν δεν εμφανίστηκε. Η αστυνομία τον βρήκε την Πέμπτη το πρωί στο σπίτι του, όπου λέγεται ότι πέθανε απο καρδιακή προσβολή.

Ο manager του Renbourn, Dave Smith, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του σχεδόν 25 χρόνια τον περιγράφει ως «Τέρψη» . «Ήταν απλά μεγαλύτερος απο την ζωή. Ήταν έτοιμος για όλα. Τελείωνε την περιοδεία με τον Wizz Jones, ανυπομονούσε για την επόμενη. Ήταν εξαιρετικός δάσκαλος έκανε σεμινάρια τα Σαββατοκύριακα σε όλη την Ευρώπη, όπου ερχόντουσαν μαθητές για να μάθουν απο αυτόν.»

Ο Smith πρόσθεσε ότι ο Renbourn κατα πάσα πιθανότητα θα μείνει στην μνήμη όλων για την δουλειά του στην folk μπάντα Pentangle την οποία σύνθεσε με άλλους μουσικούς όπως ο κιθαρίστας Bert Jansch, ο οποίος πέθανε το 2011. «Προφανώς αυτή η μπάντα του έφερε όλη την διασημότητα.» είπε ο Smith. «Αλλά η solo καριέρα του δεν σταμάτησε ποτέ δεν πήρε την αναγνωρισιμότητα που έπρεπε γιατί ήταν πολύ εξειδικευμένη μουσική, αλλά είχε παγκόσμια οπαδούς λόγω της ισχυρής επιρροής που είχε το παίξιμο του.»

Ο DJ Cerys Matthews δήλωσε : «Λυπήθηκα παρά πολύ όταν άκουσα ότι ο John Renbourn πέθανε. Ένας αγαπημένος και αγαπητός άνθρωπος. RIP John ήταν τιμή μου και ευχαρίστηση μου που σε γνώρισα.»

Όπως και ο μυθιστοριογράφος Ian Rankin δήλωσε : «Και τωρα πέθανε ο John Renbourn. Τι κιθαρίστας.»

Το 2007 τα αρχικά μέλοι των Pentangle επανασυνδέθηκαν για να παραλάβουν ένα βραβείο Lifetime Achievement απο το BBC radio 2 Folk Awards. Ο Renbourn βραβεύτηκε επίσης με Lifetime Achievement στο Ards Guitar Festival.
  • SHARE
  • TWEET