Έφυγε από τη ζωή o Johnny Winter

Αυλαία για τον θρυλικό μουσικό

17/07/2014 @ 12:54
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο θρυλικός μπλουζίστας Johnny Winter, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα American Blues Scene και επιβεβαίωσε η Jenda Derringer, σύζυγος του επί χρόνια συνεργάτη του Winter, Rick Derringer.

Τα αίτια του θανάτου του Winter, ο οποίος έπασχε εκ γενετής (όπως και ο αδελφός του, Edgar) από αλμπινισμό, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Παρ' όλα αυτά, ήταν μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες ενεργός συναυλιακά, και είχε προγραμματίσει για τις 2 Σεπτεμβρίου την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, "Step Back".

O Winter είχε επισκεφθεί τη χώρα μας τον Μάιο του 2008 για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι αντίστοιχες προγραμματισμένες εμφανίσεις του για τον Μάρτιο του 2012 αναβλήθηκαν προς αποφυγή αεροπορικών μετακινήσεων, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Περισσότερα για την επιτυχημένη καριέρα του Johnny Winter μπορείτε να βρείτε στο σχετικό αφιέρωμα που βρίσκεται στις σελίδες του Rocking.gr.
  • SHARE
  • TWEET