O Εdge έγραψε ιστορία στην Καπέλα Σιξτίνα

Ο κιθαρίστας των U2 έγινε ο πρώτος μουσικός που έπαιξε στον ιστορικό ναό

02/05/2016 @ 13:45

O The Edge έπαιξε και τραγούδησε στην διάσημη Καπέλα Σιξτίνα και έγινε ο πρώτος μουσικός της σύγχρονης μουσικής σκηνής που το πραγματοποιεί.

«Είναι η ομορφότερη αίθουσα ναού σε ολόκληρο τον κόσμο»  είπε ο ίδιος πριν τραγουδήσει τέσσερα κομμάτια το βράδυ της 1ης Μαϊου. Με τη συνοδεία χορωδίας από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, τραγούδησε με την ακουστική κιθάρα του τα "If it be your will" του Leonard Cohen και τα "Yahweh", "Ordinary love" και "Walk on" των U2.

Δείτε ένα video μικρής διάρκειας από εδώ και ακόμα ένα εδώ.

To κοινό του ήταν 200 γιατροί, ερευνητές και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε συνέδριο στο Βατικανό. Ο Edge έχασε τον περασμένο μήνα τον πατέρα του από καρκίνο ενώ και η κόρη του νίκησε την λευχαιμία. Ο 54χρονος μουσικός συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο Εdge δήλωσε, αστειευόμενος, ότι έμεινε άφωνος όταν του ζητήθηκε να παίξει. «Όταν με ρώτησαν εάν ήθελα να γίνει ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα έδινε παράσταση στην Καπέλα Σιξτίνα, δεν ήξερα τι να απαντήσω επειδή συνήθως υπάρχει εκείνος ο... άλλος τύπος που τραγουδάει στη μπάντα»...

  • SHARE
  • TWEET