Eagles of Death Metal: «Ζήτω η μουσική, ζήτω η ελευθερία»

H μπάντα με λιτή ανακοίνωση, εξέφρασε τη θλίψη και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων

18/11/2015 @ 21:42
Οι Eagles of Death Metal, μετά από πέντε μέρες σιωπής, εξέδωσαν μια λιτή ανακοίνωση στη οποία εκφράζουν την λύπη τους για όσα τραγικά συνέβησαν.

Η αμερικανική rock μπάντα, όπως ήδη γνωρίζετε, έπαιζε στο Βataclan του Παρισιού, όταν τρομοκράτες μπήκαν στο club πυροβολώντας, αφήνοντας πίσω τους 89 θύματα.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ενώ το συγκρότημα βρίσκεται πίσω στις ΗΠΑ ασφαλές, είμαστε τρομοκρατημένοι και ακόμη προσπαθούμε να συμφιλιωθούμε με αυτό που συνέβη στη Γαλλία. Οι σκέψεις μας και οι καρδιές μας είναι πρωτίστως μαζί με τον αδελφό μας Nick Alexander, τους συντρόφους από τη δισκογραφική μας εταιρία Tomas Ayad, Marie Mosser και Manu Perez, όλους τους φίλους και τους φαν μας που έχασαν τη ζωή τους στο Παρίσι και τους φίλους, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους.

Παρά τη λύπη μας για τα θύματα, τους φαν, τις οικογένειες, τους πολίτες του Παρισιού και όλους εκείνους που επλήγησαν από την τρομοκρατία, είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε μαζί με τη νέα οικογένειά μας, ενωμένοι από ένα κοινό στόχο αγάπης και συμπόνοιας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη γαλλική αστυνομία, το FBI, το αμερικανικό και γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και ειδικά όλους εκείνους που βρέθηκαν στο σημείο μηδέν μαζί μας και βοήθησαν ο ένας τον άλλο όσο καλύτερα μπορούσαν κατά τη διάρκεια αυτού του αφάνταστου μαρτυρίου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η αγάπη επισκιάζει το κακό.

Μέχρι νεώτερης ενημέρωσης, όλες οι συναυλίες του συγκροτήματος αναβάλλονται.

Ζήτω η μουσική, ζήτω η ελευθερία, ζήτω η Γαλλία, ζήτω οι EODM»

EODM-openletter

  • SHARE
  • TWEET