Δύο νέα κομμάτια από τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη

15/02/2013 @ 10:33
Μετά την κυκλοφορία της πρώτης προσωπικής του δουλειάς "Ξένη Γη", που κυκλοφόρησε μαζί με τη νουβέλα του "Πώς Ο Στέλιος Και Οι Φίλοι Του Έβγαλαν Το Χειμώνα" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011), ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης κυκλοφορεί ψηφιακά δύο νέα τραγούδια υπό τον γενικό τίτλο "Ostinato Rigore" σε παραγωγή και πάλι του Άγγελου Σφακιανάκη (ΜΗProductions).

Δυο ιστορίες που αποκαλύπτονται μέσα από την άτακτη περιγραφή εικόνων με κορνίζα το γρήγορο, βρώμικο "Ostinato Rigore" και το απαλό, αλλά ακόμα πιο βρώμικο, "Trainspotting". Βασικό συστατικό στα live του Βαγγέλη είναι και η αφήγηση των ιστοριών που σχετίζονται με τα τραγούδια...

"Ostinato Rigore"

Υπάρχουν πράγματα που, όσο απλά και να είναι, κάποιοι τα μαθαίνουμε με επώδυνο τρόπο... Έτσι έμαθα εγώ πριν από χρόνια το πολύ απλό για άλλους, ότι οι Ιταλίδες δεν μιλούν αγγλικά... Σε κάποιο νησί, κάτω από έναν ανελέητο αυγουστιάτικο ήλιο και υπό την επήρεια λίτρων από μαύρο ρούμι, φλέρταρα μια Ιταλίδα επί δύο και πλέον ώρες μιλώντας της αγγλικά. Εκείνη έδειχνε διακριτικά αδιάφορη και πιθανόν θα νόμισε ότι παραμιλούσα... Εγώ, απ' την άλλη, νόμισα ότι έκανε απλώς τη δύσκολη, ώσπου κάποια στιγμή απλώς έφυγε... Αμυδρά θυμάμαι ότι είχα κολλήσει και της έλεγα συνέχεια το ίδιο πράγμα (σχετικά με μια τεράστια λευκή ομπρέλα στην παραλία και το πως θα μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί για χρόνια κάτω απ' αυτή την ομπρέλα). Δεν την ξαναείδα ποτέ παρόλο που πήγα μερικές φορές ακόμα στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα. Ακόμα και τώρα, όταν τύχει να βρεθώ σ' αυτό το νησί πηγαίνω στο ίδιο μπαρ και περιμένω μήπως τη συναντήσω. Η ομπρέλα είναι πάντα εκεί. Το μόνο καλό της ιστορίας είναι ότι θυμάμαι ελάχιστα από εκείνο το μεσημέρι. Μαύρο ρούμι... Τον περασμένο Αύγουστο και σε συνθήκες ακραίου καύσωνα στη μνήμη μου επανήλθαν σπαράγματα του επεισοδίου, τα οποία αποτυπώθηκαν στο τραγούδι αυτό που, προς τιμήν της ωραίας εκείνης Ιταλίδας, ονόμασα στα ...αρχαία ιταλικά "Ostinato Rigore".

Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης
Μπάσο: Βίκτωρ Κουλουμπής
Λύρα: Αρτέμης Κάγκας
Φωνητικά: Τζοάνα Ντίγκο, Ιωάννα Ρίτσου

"Trainspotting"

Τι συμβαίνει σε αυτόν που φεύγει από τον σύντροφό του και τον σπρώχνει έτσι σε νύχτες ατέλειωτου αλκοόλ και αμφίβολων επιλογών; Ποιά μοίρα επιφυλάσσεται στον κακό της ιστορίας; Ακούστε αυτό το τραγούδι και θα μάθετε όλη την αλήθεια.

Τύμπανα: Θάνος Μιχαηλίδης
Μπάσο: Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Τρομπέτα: Γιάννης Οικονομίδης
Βιολί: Τζέμπεν Κλαπάκης
Φωνητικά: Πένυ Σπανού

Μουσική-στίχοι: Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Ενορχήστρωση, ηχοληψία, κιθάρες: Β.Μ.
Μίξη-mastering: Αντρέας Βαϊτούδης (GFS PRO)
Photo: Παναγιώτης Παρίσης
Επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης (ΜΗProductions)

www.vagelismarkantonis.gr
info@vagelismarkantonis.gr
Facebook.com/vagelis.markantonis

Πηγή: Troll Radio
  • SHARE
  • TWEET