Δύο οπαδοί των Metallica ηχογράφησαν το "St. Anger". Ολόκληρο!

Θεωρούν αδικημένο το δίσκο και τον προσεγγίζουν με νέα παραγωγή

14/01/2015 @ 17:16
Αν μη τι άλλο, το "St. Anger" του 2003 είναι πιθανότατα ο πιο πολυζητημένος δίσκος στην καριέρα των Metallica.

Πολλοί οπαδοί δεν θέλουν να τον… βλέπουν, οι ίδιοι τον αφήνουν εκτός setlist, αν και πέρσι στην "Request Tour" έπαιξαν το ομότιτλο τραγούδι. Δύο οπαδοί τους, οι Chris D. and Dave C., ονόμασαν το project τους #STANGER2015 και ηχογράφησαν εκ νέου το δίσκο ενώ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Αυτό το άλμπουμ πάντα διχάζει. Πολλοί το απέρριψαν, πολλοί το αγκάλιασαν, όπως εμείς. Το μικρύναμε 15 λεπτά σε διάρκεια, αν και κάθε ριφ και στίχος είναι ίδια. Η παραγωγή είναι σαφώς πιο συμβατική. Ο ήχος βγαίνει πιο περιεκτικός και συγκεντρωμένος και ελπίζουμε να εκτιμηθεί από όσους τον θεωρούν ως μια ανωμαλία στην καριέρα της μεγαλύτερης metal μπάντας». Η ανακοίνωση καταλήγει πως ο δίσκος δεν πρόκειται να δοθεί για download ή streaming, καθώς τα χρήματα δεν είναι σκοπός.

Πριν καιρό ο Lars Ulrich μιλώντας για την αρνητική αντίδραση στο δίσκο ακόμα και σήμερα, είπε πως «είναι αυτό που είναι. Θέλαμε να βγει ωμός, ίσως παραήταν για πολλούς. Είμαι περήφανος για το δίσκο και περήφανος ότι έχουμε τα κότσια να παραδεχτούμε πράγματα».

To "St. Anger" ηχογραφήθηκε μετά την αποχώρηση του Jason Newsted, την αποτοξίνωση του Hetfield και παραλίγο να οδηγήσει σε διάλυση. Πολλοί οπαδοί το θεωρούν ως την πιο αδύναμη στιγμή της μπάντας, ωστόσο κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακούστε τη νέα… εκδοχή του σε αυτόν τον σύνδεσμο.
  • SHARE
  • TWEET