Δηλώσεις μουσικών με αφορμή τον θάνατο του Clive Burr

15/03/2013 @ 12:11
Μουσικοί από όλο το φάσμα του rock και του metal έκαναν δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο του θρυλικού drummer των τριών πρώτων δίσκων των Iron Maiden, Clive Burr.

Paul Di' Anno (πρώην Iron Maiden): «Στεναχωρήθηκα που έμαθα ότι έφυγες. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου, Clive. Ένα σπάνιο ταλέντο που δεν θα ξεχαστεί.»

Dee Snider (Twisted Sister): «Δουλέψαμε μαζί σε ένα project που ονομαζόταν Desperado από το 1988 μέχρι το 1990 και μοιραστήκαμε μερικές πολύ ωραίες στιγμές αλλά και μερικές λησμονημένες μουσικές. Είχα την τύχη να του μιλήσω λίγες μέρες πριν, στα γενέθλιά του. Θυμηθήκαμε τα παλιά και γελάσαμε. Έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος του rock 'n' roll και ο μουσικός κόσμος είναι πια πιο φτωχός. Χτύπα τα γερά στον rock 'n' roll παράδεισο!»

Nigel Glockler (Saxon): «Το drumming του Clive ήταν ένα σημαντικό μέρος των πρώτων δίσκων των Iron Maiden και του ήχου τους. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους Iron Maiden και στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.»

Dave Lombardo (Slayer): «Μαύρισε το πρωί μου όταν έμαθα τα νέα. Το στυλ του ενέπνευσε πολλούς και οι δίσκοι που ηχογράφησε με τους Iron Maiden ήταν από τους πλέον σημαντικούς κατά τη μουσική μου μόρφωση. Έπαιζε με χαρακτηριστική ενέργεια, η οποία προσέδιδε δύναμη και έξαψη στους κλασικούς αυτούς δίσκους. Δεν τον συνάντησα ποτέ από κοντά, δυστυχώς.»

Paul Bostaph (Slayer, Testament): «Το drumming του είχε και ακόμα έχει σημαντική επιρροή στο στυλ που παίζω. Μετανιώνω που δεν κατάφερα ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά και να τον ευχαριστήσω κατ' ιδίαν για τα μουσικά του δώρα.»

David Ellefson (Megadeth): «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου drummer όλων των εποχών. Του είμαι ευγνώμων για τη μουσική και τη συνεισφορά του. Τα συλλυπητήριά μου.»

Dave McClain (Machine Head): «Για μένα, έφερε το punk rock drumming στο heavy metal. Θυμάμαι να μπαίνω στο Hemisphere Arena στο San Antonio για να δω τους Iron Maiden και το λευκό kit του Clive επί σκηνής. Στεκόμουν και παρακολουθούσα άναυδος το ίδιο drum kit που έβλεπα στο πίσω μέρος του "Killers" όλο το καλοκαίρι. Ήμουν ένα χαρούμενο παιδί! Έχει επηρεάσει το drumming μου για πάντα. Είναι ένας από τους ανθρώπους που ανατρέχω όταν θέλω να βρω διαφορετικά γεμίσματα ή ρυθμούς. Ρωτάω τον εαυτό μου: «τι θα έκανε ο Clive;» και έτσι βρίσκω την απάντηση.»
  • SHARE
  • TWEET