Δελτίο Τύπου: Οι Saxon τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαζί τους οι InnerWish

16/04/2014 @ 16:49
Saxon
InnerWish

Σάββατο 25 Οκτωβρίου - Gagarin 205 - Αθήνα
Κυριακή 26 Οκτωβρίου - Principal Club Theater - Θεσσαλονίκη

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, οι Saxon είναι το καλύτερο live heavy metal συγκρότημα. Αρκεί να βρεθείς μία φορά σε κάποιο από τα show τους για να το καταλάβεις. Η ειλικρίνεια, η αφοσίωση, ο αυθορμητισμός, η αρτιότητα, η απόδοση και η ποιότητα των τραγουδιών τους δημιουργούν την έσχατη, την ασύγκριτη heavy metal εμπειρία και τα γεμάτα έξαψη και ενθουσιασμό πρόσωπα το οπαδών μετά το τέλος κάθε εμφάνισής τους αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα εισιτήρια των συναυλιών τους έχουν συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Στο κοινό τους προστίθενται συνεχώς νέοι οπαδοί ενώ και παλιοί παραμένουν και δεν παραδίνονται ποτέ.

Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους και έκτοτε οι Saxon πρωτοστατούν στα heavy metal δρώμενα. Οι δίσκοι τους "Wheels Of Steel" (1980), "Strong Arm Of The Law" (1980) και "Denim And Leather" (1981) είναι οι δουλειές που τους καθιέρωσαν ως πρωτεργάτες του βρετανικού και κατά συνέπεια του παγκόσμιου heavy metal  περιέχοντας τραγούδια άφθαρτα στο πέρασμα του χρόνου που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν και εμπνέουν νέες γενιές οπαδών. Το σερί των σπουδαίων δίσκων συνεχίζεται με τα "Power And The Glory" (1984), "Crusader" (1985) και "Innocence In No Excuse" (1986), ενώ τα "Rock The Nations" (1986) και "Destiny" (1988) είναι λιγότερο εμπνευσμένες στιγμές της πολυετούς πορείας τους. Δύο δίσκοι στους οποίους το σχήμα «έβαλε νερό στο κρασί του», μαλάκωσε τον ήχο του αποζητώντας την επιτυχία στο γενικότερο rock στερέωμα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Από δεκαετία του '90 και μετά οι Saxon παρουσιάζονται συνεχώς αναγεννημένοι επαναπροσδιορίζοντας το ήχο τους και κοιτώντας προς τις μουσικές τους ρίζες. Η αρχή έγινε με το "Solid Ball Of Rock" (1991) και το "Forever Free" (1993) και έκτοτε το σχήμα έχε παρουσιάσει εννέα ακόμα studio άλμπουμ από τα οποία ξεχωρίζουν τα "Dogs Of War" (1995), "Unleash The Beast" (1997), "Lionheart" (2004), "Call To Arms" (2011) όπως και περσινό "Sacrifice" που απέσπασε μόνο θετικά σχόλια από οπαδούς και Τύπο.

Οι Saxon ήταν το πρώτο μεγάλο αμιγώς heavy metal συγκρότημα που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα (την άνοιξη του 1986) και έκτοτε έχουν δημιουργήσει μία σχέση με τους Έλληνες οπαδούς η οποία και επιβεβαιώνεται κάθε φορά που επισκέπτονται τη χώρα μας για συναυλία. Οι μεν καλούν το συγκρότημα να μείνει στη σκηνή παίζοντας μέχρι τελικής πτώσεως και οι δε ανταποκρίνονται παίζοντας επικά σε διάρκεια και ποιότητα set που ορισμένες φορές φτάνουν τις τρεις ώρες σε διάρκεια.

Φέτος οι Saxon πραγματοποιούν την Warriors of the Road περιοδεία στην οποία εορτάζουν τα 35 χρόνια της ενεργής παρουσίας τους στη σκηνή και στα show που θα πραγματοποιήσουν θα παίξουν τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα τους δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην «αγία τριάδα» της δισκογραφίας τους, "Wheels Of Steel", "Strong Arm Of The Law" και "Denim And Leather".

Κάθε συναυλία των Saxon συνοδεύεται από την έκφραση «αυτό δεν χάνεται» και όσοι έχουν την τύχη να τους δουν για πρώτη φορά είναι δεδομένο πως δύσκολα θα τους χάσουν στο μέλλον. Οι Έλληνες InnerWish, που θα ανοίξουν τη συναυλία της Αθήνας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε μία βραδιά που το heavy metal θα γιορτάσει. Όσοι τους έχετε δει ξέρετε, όσοι όχι, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας. Never Surrender.

Προπώληση εισιτηρίων:

Αθήνα: Public, Metal Era, Reload Stores, Παπασωτηρίου, Seven Spots
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ τα πρώτα 500 και μετά 28 ευρώ
On-line: www.viva

Θεσσαλονίκη: Viva, Public, Musicland (Μητροπόλεως 102), Nephilm
Tιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ
On-line: www.viva

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET