Delain και Sirenia έρχονται τον Ιανουάριο

Όλες οι πληροφορίες για την επερχόμενη εμφάνισή τους στο Κύτταρο

22/11/2016 @ 15:26

Moonbathers Tour
Delain (Holland)
+Sirenia (Norway)
+Sede Vacante

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 - Κύτταρο Live

"Female fronted fantasy"

Δύο από τα κορυφαία female fronted συγκροτήματα στο χώρο του metal, θα έχουμε την ευτυχία να παρακολουθήσουμε ζωντανά, σ’ ένα co-headlining show, όπου θα παίξουν full-set το κάθε γκρουπ. Ο λόγος για τους Ολλανδούς Delain και τους Νορβηγούς Sirenia.

Οι Delain, οι οποίοι πριν λίγα χρόνια έκλεψαν την παράσταση στις γεμάτες κόσμο εμφανίσεις των Sabaton, όπου έπαιζαν support, επιστρέφουν στην Ελλάδα ως headliners. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας από τον πρώην πληκτρά των Within Temptation, Martijn Westerholt (αδελφός του Robert Westerholt, κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους των Within Temptation και συζύγου της Sharon Den Adel, τραγουδίστριας και επίσης ιδρυτικού μέλους των Within Temptation) και την εξαιρετική τραγουδίστρια Charlotte Wessels, με το ντεμπούτο τους, με τίτλο “Lucidity”, να κυκλοφορεί πριν από δέκα χρόνια από τη Roadrunner Records. Σ’ εκείνο το άλμπουμ, έκαναν αίσθηση, εκτός των άλλων, οι πολλές και σημαντικές προσωπικότητες που έκαναν guest συμμετοχές, όπως ο Marco Hietala (Nightwish, Tarot), η Sharon Den Adel (Within Temptation), η Liv Kristine Espenaes (πρώην Leaves’ Eyes και Theatre Of Tragedy), o Ariën Van Weesenbeek (Epica, πρώην God Dethroned), ο Ad Sluijter (πρώην Epica), οι George Oosthoek και Guus Eikens (Orphanage) και Jan "Orkki" Yrlund (Imperia, πρώην Ancient Rites και Prestige).

Οι Ολλανδοί, κυκλοφόρησαν ακόμα δύο πολύ επιτυχημένα άλμπουμ με τη Roadrunner Records, τα "April Rain" (2009) και "We Are The Others" (2012) (στο οποίο συμμετείχε και ο Burton C. Bell των Fear Factory), μέχρι που «μετακόμισαν» στην Αυστριακή Napalm Records, αρχικά με το "Interlude" EP 13 κομματιών (;;;) και μετά με το εκπληκτικό "The Human Contradiction", για την προώθηση του οποίου μας είχαν επισκεφτεί κιόλας (μαζί με τους Sabaton+Battle Beast). Σε αυτό το άλμπουμ, για τρίτη φορά συμμετείχε ο Marco Hietala (Nightwish, Tarot), η Alissa White-Gluz (Arch Enemy, πρώην The Agonist) και ο George Oosthoek (Orphanage). Η πλέον πρόσφατη και εξαιρετική δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο "Moonbathers", κυκλοφόρησε στο τέλος του καλοκαιριού (της οποίας προηγήθηκε το "Lunar Prelude" EP 2016) και έλαβε πολύ καλές κριτικές, με μία ακόμα συμμετοχή της Alissa White-Gluz (Arch Enemy, πρώην The Agonist) και περιέχοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή στο "Scandal" των Queen.

Την εξάδα από την Ολλανδία, θα συμπληρώσουν οι Νορβηγοί female fronted metallers Sirenia. Ιδρύθηκαν και αυτοί στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, μετά την αποχώρηση του πολυοργανίστα Morten Veland από τους Tristania. Ο Morten Veland, είναι ο mastermind του γκρουπ, αφού είναι παραγωγός, συνθέτης, κάνει τα αντρικά φωνητικά και παίζει κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα ακόμα και ντραμς όποτε χρειαστεί, κάνοντας ουσιαστικά τους Sirenia μία καθαρά προσωπική υπόθεση!!! Τα δύο πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, "At Sixes And Sevens" (2002) και "An Elixir For Existence" (2004), κυκλοφόρησαν από τη Napalm Records, με την Henriette Bordvik στα φωνητικά.

To "Nine Destinies And A Downfall" (2007) ήταν το πρώτο άλμπουμ τους στην Nuclear Blast Records (με την οποία κυκλοφόρησαν τέσσερα συνολικά άλμπουμ) και το μοναδικό με τη Δανέζα τραγουδίστρια Monika Pedersen και ήταν ίσως το πιο επιτυχημένο και γνωστό άλμπουμ τους στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του hit single "My Mind’s Eye". Την Monika Pedersen διαδέχτηκε η Ισπανίδα τραγουδίστρια Aylin Gimenez, η οποία έμεινε στους Sirenia περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και το "The 13th Floor" τους κράτησε στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Το 2010 μάλιστα, στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση εκείνου του άλμπουμ, εμφανίστηκαν στη χώρα μας, ως special guests στους Katatonia. 

Κυκλοφορώντας νέο άλμπουμ κάθε δύο χρόνια, φτάσαμε στο "The Seventh Life Path" που κυκλοφόρησε το 2015 και σηματοδότησε την επιστροφή τους στην Napalm Records αλλά και την αποχώρηση της Aylin Gimenez. Η αντικαταστάτρια της ήταν για μία ακόμη φορά εκτός Νορβηγίας, η Γαλλίδα mezzo-soprano Emmanuelle Zoldan (με συμμετοχές στο παρελθόν στους Sirenia, Trail Of Tears και Turisas) και το νέο τους άλμπουμ "Dim Days Of Dolor" μόλις κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις ήδη.

Την συναυλία θα ανοίξουν οι συμπατριώτες μας Sede Vacante, ένα νέο ελπιδοφόρο σχήμα από την Καβάλα, που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του πολύ καλό άλμπουμ με τίτλο "Skies Infernal", μέσω της Γερμανικής εταιρίας Pride & Joy Music. Αυτή η βραδιά, με δύο συγκροτήματα που αγαπιούνται ιδιαίτερα από το κοινό του female fronted metal στην Ελλάδα, αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία, αφού κάτι παρόμοιο, με ξένα συγκροτήματα, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Το συναυλιακό 2017 θα μπει πολύ μελωδικά και σίγουρα και με πολύ ομορφιά!!!

Ώρα έναρξης: 19:30 - Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 100 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
On-Line: ticketpro.gr - 123tickets.gr

FB event

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET