Δείτε τον Beck να διασκευάζει εντυπωσιακά David Bowie

12/02/2013 @ 13:52
Στα πλαίσια μίας διαφημιστικής καμπάνιας για γνωστή εταιρία αυτοκινήτων, ο Beck διασκεύασε το κλασικό τραγούδι του David Bowie, "Sound And Vision", και συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Chris Milk για ένα ξεχωριστό διαδραστικό video, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Με συνοδεία ορχήστρας 160 μουσικών, ο Beck ερμήνευσε το κομμάτι την προηγούμενη εβδομάδα στο Los Angeles, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, το οποίο αποτυπώθηκε από κάμερες 360 μοιρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηχογράφηση έγινε με τη βοήθεια ενός πρωτοποριακού συστήματος σε σχήμα ανθρώπινης κεφαλής, στο οποίο τα μικρόφωνα ήταν τοποθετημένα περιμετρικά (όπως κι η ορχήστρα σε σχέση με τη σκηνή) και ήταν πιστά αντίγραφα του ανθρώπινου αυτιού. Σκοπός ήταν να απαθανατιστεί όσο το δυνατόν πιο πιστά η «ζωντανή» εμπειρία της ηχογράφησης για όσους δεν είχαν την τύχη να βρίσκονται παρόντες.

Την ορχήστρα διεύθυνε ο David Cambell (πατέρας του Beck) και σε αυτήν -μεταξύ άλλων- συμμετείχαν οι Dap-Kings (Sharon Jones, Amy Winehouse), μέλη της φημισμένης μπάντας παρελάσεων του πανεπιστημίου της Carolina και ένα περουβιανό γκρουπ charango.

  • SHARE
  • TWEET