Δείτε τον Billy Gibbons των ZZ Top να το «γυρίζει» προς το latin boogie

Το νέο τραγούδι θα περιλαμβάνεται στον επερχόμενο σόλο δίσκο του blues-rock θρύλου

17/09/2015 @ 00:11
Σαν κιθαρίστας και τραγουδιστής των ZZ Top, ο Billy Gibbons έχει γίνει συνώνυμο με τα boogie Texas blues κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Σχετικά με το επικείμενο σόλο ντεμπούτο του, "Perfectamundo" -ηχογραφημένο με μια νέα μπάντα που ονομάζεται The BFG's, έτοιμο για κυκλοφορία στις 6 του Νοέμβρη- παίζει ακόμα ευλύγιστη, ρέουσα blues κιθάρα, αλλά στο πλαίσιο αφρο-κουβανικών ρυθμών και οργάνων.

Το πρώτο single από το άλμπουμ, μία διασκευή της rockabilly επιτυχίας του Roy Head από το 1965, "Treat Her Right", βρίσκει τον –πολύ στιλάτο, ομολογουμένως- άντρα να τραγουδάει συνοδεία funky latin πιάνου και κρουστών, προσθέτοντας τις απαραίτητες δραματικά blues πινελιές στο κάδρο.

«Η πρωτότυπη εκδοχή του Roy Head εμφανίστηκε το 1965, για την Backbeat του Χιούστον και προκάλεσε σεισμό εκείνη την εποχή», λέει ο Gibbons, που επίσης ζει στο Χιούστον.

«Ήταν μια Τεξανή αγριόγατα που έκανε blue-eyed soul εν μέσω της «βρετανικής εισβολής». Ο Roy το κάνει ακόμα, σήμερα. Έχει μια over-the-top μπάντα η οποία ετοιμάζεται για headliner του φετινού Ponderosa Stomp Fest στη Νέα Ορλεάνη- αυτό δείχνει ότι διατηρεί κάποια σοβαρή δύναμη. Δυο χρόνια μετά το "Treat Her Right", ένα άλλο single ακολούθησε, με τίτλο "You're Almost Tuff", μ’ένα B-side με τίτλο "Tush Hog". Είναι αυτονόητο ότι η επιρροή του Roy είναι μακροχρόνια.»

Δείτε εδώ το videoclip που συνοδεύει την κυκλοφορία του single και –γιατί όχι;- ακολουθείστε κι εσείς τη σοφή και συμφέρουσα συμβουλή του γερο-Billy.
  • SHARE
  • TWEET