Δείτε το ιστορικό reunion των The 13th Floor Elevators

Η επιδραστική psych rock μπάντα έπαιξε ξανά μαζί 47 χρόνια μετά

18/05/2015 @ 11:59
Πριν λίγες μέρες στο Levitation Festival του Austin στο Τέξας, οι The 13th Floor Elevators επανενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους στην ίδια πόλη.

Οι Roky Erickson, Tommy Hall, John Ike Walton και Ronnie Leatherman έπαιξαν 12 τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους σε ένα ωριαίο σετ, κυρίως από τα κλασικά "The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators" (1966) και "Easter Everywhere" (1967). Δείτε το ολόκληρο από εδώ ενώ σε αυτόν τον σύνδεσμο δείτε το "You’re Gonna Miss Me" από διαφορετική και πιο κοντινή στη σκηνή λήψη.

Πολλά μέλη της μπάντας δεν ασχολήθηκαν ξανά με τη μουσική μετά, ενώ ο Roky Erickson επέστρεψε το 2006 στη σκηνή, με τα γνωστά προβλήματα ψυχικής υγείας να έχουν υποχωρήσει, χωρίς ωστόσο να έχουν «φύγει» όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Στο ίδιο φεστιβάλ, παλιότερα γνωστό ως Austin Psych Fest, έπαιξαν μπάντες που… πίνουν νερό (και διάφορα άλλα!) στο όνομα των The 13th Floor Elevators, όπως οι Jesus and Mary Chain, The Black Angels, Tame Impala, Spiritualized μεταξύ πολλών.
  • SHARE
  • TWEET