Δείτε πώς ο Jack White «έσωσε» τον πρώτο Elvis

Μετά τις 300.000 δολάρια που ξόδεψε για να τον αποκτήσει, ο White ψηφιοποιεί και «σώζει» για πάντα την πρώτη ηχογράφηση του «Βασιλιά»

20/04/2015 @ 12:46
Έχοντας ξοδέψει 300.000 δολάρια σε πρόσφατη δημοπρασία, ο Jack White έχει πλέον στην κατοχή του τον πρώτο δίσκο που ηχογραφήθηκε ποτέ με τη φωνή του Elvis Presley. Και τώρα ο δαιμόνιος τραγουδοποιός και παραγωγός κάνει απλώς το αυτονόητο: φτιάχνει ένα αντίγραφο!

Το αυθεντικό 10ιντσο, που περιέχει τα δύο τραγούδια "My Happiness" και "That’s When Your Heartaches Begin", δημιουργήθηκε στο Memphis Recording Service όταν ο «Βασιλιάς» ήταν ακόμα ένας άγνωστος και κόστισε στον Presley τέσσερα δολάρια, ενώ τον οδήγησε στο συμβόλαιο με την Sun Records. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία...

Η ψηφιοποίηση του δίσκου έγινε με στόχο την διάσωση του ιστορικής σημασίας περιεχομένου του από τη φθορά του χρόνου, αλλά και την ανατύπωσή του, για λογαριασμό της δισκογραφικής του White, Third Man Records, την φετινή Record Store Day.

Η διαδικασία της αντιγραφής του δίσκου από τον μουσικό αρχειοφύλακα Alan Stoker έγινε στο Country Music Hall Of Fame του Nashville και μπορείτε να δείτε το ενδιαφέρον video που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως λέει και ο ίδιος ο Stoker στο εν λόγω video, ο δίσκος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν έχει υποστεί πολλές φθορές. Επίσης, στο ίδιο video, ο White ανασηκώνει την πρόχειρα κολλημένη ετικέτα και αποκαλύπτει ποιος δίσκος που «σάπιζε» στα γραφεία της Sun Records προσέφερε τα πρόχειρα μέσα ώστε να γραφτεί για πρώτη φορά το όνομα του Elvis πάνω σε δίσκο. Μπορείτε, τέλος, ν'ακούσετε κι ένα απόσπασμα από το τραγούδι "My Happiness" απ’ ευθείας από το πρωτότυπο!

Δείτε το video εδώ. Ο Jack σας φαίνεται λίγο αγχωμένος;

Ο δίσκος καθώς αντιγράφεται..
  • SHARE
  • TWEET