Coverdale και Blackmore συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας

Αφορμή για τα δύο πρώην μέλη των Deep Purple ήταν o θάνατος του Jon Lord

26/02/2015 @ 22:24
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Classic Rock, o David Coverdale αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει σχετικά πρόσφατα με τον πρώην συνοδοιπόρο του στους Deep Purple, Ritchie Blackmore, για πιθανή συνεργασία, χωρίς ωστόσο να προκύψει αποτέλεσμα.

Αφορμή για τις συζητήσεις των δύο μουσικών στάθηκε ο o θάνατος του Jon Lord το 2012. «Η τραγική απώλεια του Jon με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι γαμώτο πολύ μικρή για να υπάρχει εχθρότητα, πικρία και δυσαρέσκεια» δηλώνει ο Coverdale και συνεχίζει:

«Αποφάσισα να μιλήσω στον Ritchie και να μοιραστώ μαζί του την θλίψη μου για την απώλεια του Jon και για να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που με έφερε στους Deep Purple. Κατά την διάρκεια της κουβέντας συζητήσαμε το ενδεχόμενο να βρεθούμε ξανά μαζί με κάποιον τρόπο, κάτι που ήταν και επιθυμία του Jon. Μετά από πολλές συζητήσεις με τον manager του Ritchie ένιωσα ότι δεν είχα το ίδιο όραμα με εκείνους για την συνεργασία, τους ευχαρίστησα και αποσύρθηκα ήσυχα».

Μπορεί η επανένωση -έστω και μερική- της Mark III σύνθεσης των Deep Purple να μην έγινε τελικά πραγματικότητα, φαίνεται πάντως πως ο Coverdale είχε αρκετά ερεθίσματα για να επαναφέρει εκείνο το υλικό στην επικαιρότητα, καθώς ο νέος δίσκος των Whitesnake θα περιλαμβάνει αποκλειστικά διασκευές τραγουδιών των Deep Purple, της περιόδου 1973-1976.
  • SHARE
  • TWEET