«Censorship In The UK» σύμφωνα με τους Sex Pistols

04/05/2012 @ 13:19
Τη συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε πολιτιστικό event των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αρνήθηκαν οι Sex Pistols.

Όπως αποκάλυψε στο Billboard ο John Lydon, το συγκρότημα προσεγγίστηκε από την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων αλλά θέματα λογοκρισίας έκαναν τους Sex Pistols να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.

Ο Lydon δεν αποκάλυψε ακριβώς τι ειπώθηκε με τους διοργανωτές και με τι τους ζήτησαν να συμμορφωθούν, αλλά αρκέστηκε να πει: «H λογοκρισία (για τους διοργανωτές) μέτραγε περισσότερο από το περιεχόμενο των Sex Pistols. Εάν πρόκειται να γιορτάσεις τα μεγαλεία της Βρετανίας, τότε η ειλικρίνεια των Sex Pistols είναι ένα από αυτά. Με το να λογοκρίνεις τους στίχους κάποιου τραγουδιού, ουσιαστικά σκοτώνεις την ειλικρίνεια και αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ».

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό η βρετανική μπάντα είχε εκφράσει ξανά την άρνησή της να συμμετάσχει στο show της τελετής λήξης των Αγώνων, για οικονομικούς λόγους.

Πάντως πάλι καλά να λέει ο Lydon που απλώς ήθελαν να τον λογοκρίνουν, καθώς αν λάβουμε υπ' όψιν την γκάφα των διοργανωτών όπου ζήτησαν τον Keith Moon για κάποια εκδήλωση, τότε καθόλου απίθανο να ζητούσαν και reunion των Sex Pistols με τον Sid Vicious...
  • SHARE
  • TWEET