Bruce Dickinson: «Οι πετρελαϊκές εταιρείες πρέπει να μάθουν από το πάθημα των δισκογραφικών»

Ο τραγουδιστής των Iron Maiden μιλάει για τα πράγματα που αλλάζουν...

10/09/2016 @ 19:05

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το Energy Voice, o Bruce Dickinson δήλωσε πως όλος ο δύσκολος αγώνας που έκανε και κάνει η μουσική βιομηχανία για να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή θα έπρεπε να αποτελέσει μάθημα και για άλλες βιομηχανίες. Ο πολυπράγμων τραγουδιστής των Iron Maiden εξηγεί πως είναι απαραίτητο να προσαρμοστείς αν θες να επιβιώσεις.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:  «Οι ακροατές δεν ήθελαν να γίνουν κλέφτες. Απλά, ήταν ενθουσιασμένοι με τις αγαπημένες τους μπάντες και δεν πίστευαν πόσο τυχεροί ήταν (που μπορούσαν να τους ακούνε δωρέαν)! Όταν οι δισκογραφικές εταιρείες είχαν να αντιμετωπίσουν την ψηφιακή εποχή, δεν σήμαινε πως ο κόσμος δεν ήθελε πια μουσική. Σήμαινε πως απλά δεν ήθελε να πληρώνει για δίσκους. Ακόμα πληρώνει για μουσική, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Αγοράζει μπλούζες, εισιτήρια, merch... Αλλά την ίδια τη μουσική την έχει δωρεάν.»

Ο Dickinson πιστεύει πως οι πετρελαϊκές εταιρείες θα «καταλήξουν όπως οι δεινόσαυροι» αν δεν ακούσουν και δεν μάθουν από το πάθημα των δισκογραφικών. «Οι άνθρωποι ακόμα χρειάζονται ενέργεια, αλλά τη χρησιμοποιούν και την προσλαμβάνουν με άλλες μορφές. Η βιομηχανία πετρελαίου είναι σαν τη μουσική βιομηχανία. Πρέπει να επανεξετάσει όλα αυτά που κάνει. Πρέπει να διατηρήσει τα ατού της και να σκεφτεί με διαφορετικούς τρόπους, πέρα από τα συνηθισμένα. Μία από τις κινητήριες δυνάμεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι η βούληση των ανθρώπων να έχουν πιο οικολογική ζωή. Είναι η θέληση να είναι ανεξάρτητοι από ασταθείς καταστάσεις και κατεστημένα σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν πολύ πετρέλαιο στην κατοχή τους.»

  • SHARE
  • TWEET