Βίαιο επεισόδιο μετά την εμφάνιση των Municipal Waste στην Αθήνα κατά του κιθαρίστα Ryan Waste

03/09/2009 @ 15:44
Επεισοδιακός ήταν ο επίλογος της πρώτης αθηναϊκής συναυλίας των Municipal Waste, το βράδυ της Τετάρτης, 2 Σεπτεμβρίου, στο ΑΝ Club. Ήταν γνωστό πως οι Αμερικανοί αντιπρόσωποι του νέου κύματος thrash / crossover απολαμβάνουν μιας ιδιαίτερης φήμης στο χώρο, για την ενέργεια των συναυλιών τους, το χιούμορ και το κέφι τους. Λογικό αποτέλεσμα της επιτυχίας τους ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα, καθώς και ο έντονος ενθουσιασμός του κοινού που παρευρέθηκε σε αυτή τη συναυλία.



Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, η συμμετοχή του κοινού θύμιζε τη χρυσή εποχή του είδους. Δεκάδες οπαδοί ανέβαιναν αδιάκοπα στη σκηνή, για μια «βουτιά» μέσα στο κοινό, επιδιδόμενοι στο λεγόμενο «stage diving». Συχνά, το συγκρότημα βρισκόταν κρυμμένο πίσω από stage divers, που πλημμύριζαν τη μικρή σκηνή του κλαμπ, και ο τραγουδιστής Tony Foresta αστειευόμενος, αλλά εμφανώς δυσαρεστημένος, αναγκάστηκε να σπρώξει τους πιο επίμονους, ώστε να πάρουν την απόφαση να βουτήξουν. Συνεχώς, δε, ζητούσε από τον κόσμο να προτιμήσει το «κυκλικό moshing», ώστε να επανακτήσει η μπάντα τον απαιτούμενο χώρο στη σκηνή.



Το κλίμα χάλασε όταν κάποιος stage diver, πιθανόν άθελά του, χτύπησε πάνω στον εξοπλισμό της μπάντας και έβγαλε το βύσμα της κιθάρας του Ryan Waste, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή του κομματιού "Unleash The Bastards". Αγαναχτισμένοι, κιθαρίστας και τραγουδιστής, τον έδιωξαν βιαίως από τη σκηνή, απειλώντας πως θα χτυπούσαν όποιον άλλον τολμούσε να πειράξει τον εξοπλισμό τους. Καθώς ο Ryan Waste, πιθανόν αστειευόμενος, φώναζε πως θα ψάξει να βρει τον υπεύθυνο «για να του δείξει», ο Tony Foresta προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε το ίδιο, εσείς και εμείς. Αλλά μη χαλάτε τα πράγματά μας. Είμαστε μαζί σε αυτό που κάνουμε. Ελάτε στη σκηνή, αλλά μη χαλάτε τον εξοπλισμό μας». Ένα μέρος του κοινού δυσανασχέτησε και θεώρησε τις αντιδράσεις του συγκροτήματος υπερβολικές και ανάρμοστες.



Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά τη συναυλία, έξω από το κλαμπ, παρατηρήθηκε θλιβερό επεισόδιο, ανάμεσα στον Ryan Waste και μερικούς παρευρισκόμενους, που κατέληξε σε χειροδικία, με μια ομάδα ατόμων να χτυπούν με γροθιές τον κιθαρίστα, ο οποίος φέρεται να διέφυγε με αίματα στο πρόσωπό του. Είναι άγνωστο ακόμη πόσο άμεσα συνδέεται το γεγονός αυτό, το οποίο στιγμάτισε την εμφάνιση των Αμερικανών, με το συγκεκριμένο περιστατικό που περιγράφεται παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ίδιοι οι Municipal Waste δεν έδωσαν τόση σημασία στο γεγονός και ταξίδεψαν προς τον επόμενο σταθμό της περιοδείας τους, κρατώντας τη θετική ανάμνηση μιας επιτυχημένης συναυλίας. Πάντως, ήδη στη σελίδα myspace του συγκροτήματος βρίσκονται προκλητικά μηνύματα Ελλήνων επισκεπτών, που αναφέρονται στο συμβάν, καθώς και άλλα που ανήκουν σε Έλληνες οπαδούς, οι οποίοι υποστηρίζουν τη μπάντα και την ευχαριστούν για τη συναυλία.
  • SHARE
  • TWEET