Αυτός είναι ο νέος μπασίστας των Blind Guardian

Παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο "Beyond The Red Mirror"

28/01/2015 @ 16:03
Νέος μπασίστας των Blind Guardian είναι και επισήμως ο Barend Courbois, ο οποίος συμμετείχε τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος.

Οι οπαδοί των Γερμανών θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το παίξιμο του Courbois στο "Beyond The Red Mirror", που κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Ιανουαρίου. Στις σελίδες του Rocking.gr θα βρείτε τόσο την κριτική του νέου δίσκου, όσο και την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας, Andre Olbrich.

Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του, ο Ολλανδός μπασίστας έχει συμμετάσχει σε πάνω από 4.000 συναυλίες και πάνω από 60 άλμπουμ, έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Adrian Vandenberg (Whitesknake), ο Zakk Wylde (Ozzy Osbourne) και ο Atma Anur (Journey), ενώ το 2004 ψηφίστηκε ως καλύτερος μπασίστας και καλύτερος metal μπασίστας από το περιοδικό Guitar Player.

Όσον αφορά το παίξιμό του, ο Courbois δηλώνει τα εξής: «Παίζω με πολύ δυναμικό αλλά και μελωδικό τρόπο. Μπορείς να με συγκρίνεις με τον John Deacon, κάτι που αρέσει πραγματικά στον Hansi Kursch και τον Andre Olbrich που είναι οπαδοί των Queen.»

Στο μεγάλο αφιέρωμα με τα 100+10 καλύτερα metal άλμπουμ της δεκαετίας του ’90, οι συντάκτες του Rocking.gr συμπεριέλαβαν δύο δουλειές των Blind Guardian. Περισσότερα για την δισκογραφία των Γερμανών μπορείτε να διαβάσετε στον αντίστοιχο οδηγό που επιμελήθηκε ο Κώστας Πολύζος.

Οι Blind Guardian θα επιστρέψουν στην χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο για τρεις συνολικά συναυλίες. Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν την Παρασκευή, 8 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, και το Σαββατοκύριακο, 9 Μαΐου και 10 Μαΐου στην Αθήνα.

  • SHARE
  • TWEET