Αυτό το Σάββατο η 5η παγκόσμια Record Store Day

19/04/2012 @ 13:01
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 - γνωρίστε την παγκόσμια γιορτή της Record Store Day.

Record Store Day - MusicalΤο δισκοπωλείο Musical στην Πάτρα είναι από τα πρώτα δισκοπωλεία στην Ελλάδα (1970) και το μεγαλύτερο επαρχιακό, είναι ενημερωμένο σε όλα τα είδη μουσικής (ελληνικής & ξένης), σε CD, δίσκους βινυλίου και άλλα προϊόντα σε σχέση με την μουσική.

Για δεύτερη χρόνια γιορτάζει το Record Store Day με περισσότερες προσφορές και εκπτώσεις, μόνο για το Σάββατο 21 Απριλίου.
 
Συγκεκριμένα θα προσφέρονται όλα τα βινύλια με έκπτωση 20%, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα με 10% και θα υπάρχουν και κάποιες προσφορές έκπληξη!

Musical Record Shop
www.musical.gr

Ρήγα Φεραίου 127, Πάτρα
chrysanthos@musical.gr
Τηλ.: 2610-620222

Με την υποστήριξη του Rocking.gr



Μουσικά ακούσματα από τα Public που θα μας συντροφεύουν σε κάθε στιγμής της ημέρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Record Store Day!

Τα καταστήματα Public, ως η μοναδική αλυσίδα πολυκαταστημάτων με τα πλέον ενημερωμένα τμήματα μουσικής, συμμετέχουν και πάλι στο θεσμό Record Store Day προσφέροντας μονάχα στις 21 Απριλίου και αποκλειστικά για τους επισκέπτες τους και φίλους της μουσικής, μια μοναδική συλλογή που δεν διατίθεται προς πώληση και φέρει τον τίτλο «Every day should be a record day».

Public storesΣυγκεκριμένα, τα Public σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία Inner Ear δημιούργησαν τη συλλογή «Every day should be a record day», που αποτελεί ύμνο στο ποιοτικό μουσικό άκουσμα με ήχους των Κ. Βήτα, Χρ. Λαϊνά, Θ. Ανεστόπουλου, Marietta Faffoutti, Φ. Δεληβοριά, Baby Guru, Evripidis And His Tragedies, Abbie Gale featuring Vassilikos, My Wet Calvin και πολλούς ακόμη.

Επιπλέον στο κατάστημα του Συντάγματος από τις 12:00 και μέχρι τις 15:00 οι επισκέπτες του καταστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εν δράσει τον παραγωγό του Best Radio, Σπύρο Παγιατάκη, σε ένα live DJ Set.

Γιατί στα Public (www.public.gr), πιστεύουμε ότι κάθε μέρα [πρέπει να] είναι record store day...

Δελτίο Τύπου



Sonic Boom RecordsΤο δισκοπωλείο Sonic Boom ξεκίνησε το 1995 σε ένα χώρο μόλις 11 τετραγωνικών μέτρων.Το 2000 μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο (και πάλι στη Κυψέλη) όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. Απο το 2002 και μετά λειτουργεί και το online κατάστημά μας παράλληλα με τα «καταστήματα» που διατηρούμε στις τρείς κυριότερες (όσο αφορά στην πώληση δίσκων βινυλίου & CD) διαδυκτιακές αγορές (Discogs,Ebay & Gemm).

Αγαπάμε εξίσου τους δίσκους βινυλίου και τα CD και θεωρούμε οτι κάθε format έχει τα προτερήματά του, γι' αυτό και στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα από μεταχειρισμένα σε άψογη κατάσταση αλλά και επιλεγμένες νέες κυκλοφορίες & επανεκδόσεις.

Το Σάββατο 21 Απριλίου συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα αφιερωμένη στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία, κοινώς International Record Store Day. Όποιος μας τίμησε τις προηγούμενες χρονιές, (σχεδόν) ξέρει τι να περιμένει. Όποιος απουσίαζε, να η ευκαιρία να επανορθώσει! Θα είμαστε ανοιχτά απο τις 10:00 εώς τις 22:00 και θα έχουμε:

-Τους Χρήστο Αλεξόπουλο, Absent Without Leave και μέλη τών Socos & The Live Project Band, live στο υπόγειο Blue Room από τις 17:00 το απόγευμα.
-Έκπτωση 30% στις τιμές όλων των μεταχειρισμένων δίσκων & CD που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα μας (και δεν είναι λίγα!). Η έκπτωση αυτή θα ισχύει μόνο για αγορές μέσα στο κατάστημα τη συγκεκριμένη ημέρα.
-Έκπτωση 10% στις τιμές όλων των καινούριων δίσκων & CD που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα μας (αυτά είναι λίγα και καλά!). Η έκπτωση αυτή θα ισχύει μόνο για αγορές μέσα στο κατάστημα τη συγκεκριμένη ημέρα.
-Τις κυκλοφορίες της Puzzlemusiκ σε ειδικές χαμηλότερες τιμές.
-Καλή μουσική (ως συνήθως).
-Ποτάκια, καφέ και καλή διάθεση για να γνωριστούμε, να ξαναβρεθούμε, να τα πούμε από κοντά. Ελάτε να ψωνίσετε και να τα πούμε, ελάτε να τα πούμε και να μην ψωνίσετε, πείτε το σε φίλους, φέρτε την οικογένεια, θα σας περιμένουμε από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Record Store Day - Sonic Boom liveSonic Boom & Blue Room
Σύρου 32, Κυψέλη - τηλ: 210-8253972 - usedrecordsgr@gmail.com

Facebook event
Facebook page
Store website

Χρήστος Αλεξόπουλος:  Συνθέτης και performer που μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ με τραγούδια ή/και ορχηστικά κομμάτια. Συχνά γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο αλλά έχει γράψει και για τηλεόραση και ταινίες μικρού μήκους. Συντονίζει και διδάσκει στο «Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού» στο Ωδείο Ορφείο. Είναι ο ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik.

Ο Absent Without Leave, κατά κόσμον Γιώργος Μαστροκώστας, ξεκίνησε να ηχογραφεί το 2001 και στη δεκαετία που μεσολάβησε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πράγματα που πολλοί θα ζήλευαν. Έχοντας πληθώρα κυκλοφοριών και συνεργασιών, συνθέτει ένα εντυπωσιακό και εκτενές βιογραφικό, αποτελώντας ίσως τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο παγκόσμιο shoegaze / post-rock / ambient στερέωμα. Έχει κυκλοφορήσει τη μουσική του σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως, έχοντας συνολικά στο ενεργητικό του τρία albums, τέσσερα EPs, έξι split κυκλοφορίες και συμμετοχές σε πολλές διεθνείς συλλογές. Ανάμεσα στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται καλλιτέχνες όπως Port-Royal, Yellow6, Televise (ex-Slowdive), Stafraenn Hakon, Epic45, Millimetrik (ex-Below The Sea), Kimonophonic, Landshipping (ex-Metrotone) feat. Isan, αλλά και μέλη των Hood, Eksi Ekso, Plumerai κ.ά.

Έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη και έχει μοιραστεί τη σκηνή με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του μουσικού χώρου στον οποίο κινείται, έχοντας εμφανιστεί live, τις περισσότερες φορές μετά από προσωπική πρόσκληση των ίδιων των καλλιτεχνών, με τους God Is An Astronaut, 65daysofstatic, Piano Magic, I Like Trains, Port-Royal, Arms And Sleepers, Jeniferever, Manyfingers, The Samuel Jackson Five, Millimetrik, Section 25 και αρκετούς άλλους, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλά festivals, μεταξύ των οποίων στο Synch, European Music Day, International Museum Day, Mir, Yuria, Playhouse Gotique, Dark Days κ.ά. Είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης εταιρείας Sound In Silence, η οποία από το 2006 έχει παρουσιάσει μια σειρά από ποιοτικές, καλαίσθητες, με χειροποίητη συσκευασία, συλλεκτικές κυκλοφορίες, κυρίως ξένων αλλά και ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης, έχει συνθέσει το soundtrack της μικρού μήκους ταινίας The Crossroads του Πέτρου Σοφικίτη, ενώ η δουλειά του έχει παρουσιαστεί από μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ραδιοφωνικούς σταθμούς παγκοσμίως (BBC 6 Music, Resonance fm κ.ά.).

Οι Socos & The Live Project Band σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2004 από τους: Μαρίνο Τζιάρο (φωνητικά, μπλιμπλικοειδή και κρουστά), Δημήτρη Αντωνιάδη (τύμπανα), Νεκτάριο Κορδουμένο (μπάσο), Μπάμπη Αντωνάτο (κιθάρα) και τον Socos (κιθάρα) και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, με τίτλο "Δάκρυα Του Ονείρου" τον Ιανουάριο του 2005. Λίγους μήνες μετά, στη σύνθεση της μπάντας, προστέθηκε η Μαρία Λατσίνου (φωνή) και με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν άλλα δύο album, το "Kafka" και το "Objects In Mirror Are Closer Than They Appear" το 2007 και το 2009 αντίστοιχα. Το καλοκαίρι του 2009, προσωπικοί λόγοι οδήγησαν τον Νεκτάριο Κορδουμένο σε αποχώρηση από το σχήμα και έπειτα από αναζήτηση τριών μηνών, την θέση του την πήρε ο Κυριάκος Βοργίας. Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε το τέταρτο τους album, με τίτλο "Αντάρτικο Πόλεων".

Record Store Day website

Δελτίο Τύπου



Record Store Day - Off The RecordTο Off The Record συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην παγκόσμια γιορτή της Record Store Day την 21η Απριλίου 2012 απο τις 10 π.μ μεχρι τις 7 μ.μ., προσφέροντας σε όσους μουσικόφιλους επιμένουν "αυθεντικά" μια μέρα γεμάτη μουσική, ειδικές παραλαβές και εκδόσεις ιδιαίτερα σε δίσκους βινυλίου (The Cure, Sex Pistols, The Supremes, Dave Brubeck, Abba, The Kinks, κ.α.), εκπτώσεις σε όλα μας τα είδη και κληρώσεις στο τέλος της ημέρας με δώρα βινύλια, CD και T-Shirts.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET