Arcade Fire, Dave Grohl, Bruce Springsteen, Patti Smith κ.ά. στο πλευρό του Neil Young για το PonoPlayer

Ξεπέρασε ήδη τον στόχο στο Kickstarter

12/03/2014 @ 10:08
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προχθές, ο Neil Young έκανε τα αποκαλυπτήρια του project πάνω στο οποίο δουλεύει εδώ και καιρό: έναν player ψηφιακής μουσικής υψηλής πιστότητας.

Η συσκευή ονομάζεται PonoPlayer, θα κοστίζει 399 δολάρια και θα έχει μνήμη 128GB. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου μέσω του Kickstarter.

Στο video προώθησης για το Kickstarter συμμετέχουν πάρα πολύ σημαντικοί μουσικοί, μεταξύ των οποίων οι Arcade Fire, Beck, Bruce Springsteen, Patti Smith, Mike D. (Beastie Boys), Jack White, My Morning Jacket, Dave Grohl και Elvis Costello. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

O στόχος της καμπάνιας του Kickstarter είναι τα 800.000 δολάρια, το οποίο καλύφθηκε ήδη, με το συγκεντρωμένο ποσό να υπερβαίνει το 1.000.000 δολάρια, με 34 μέρες να μένουν.

το PonoPlayer είναι καρπός της συνεργασίας του Neil Young και της Ayre Acoustics και «μπορεί να αποθηκεύσει από 1000 έως 2000 άλμπουμ υψηλής πιστότητας.

Σύμφωνα με το ComputerAudiophile.com, θα έχει καλωδίωση με μηδενικό feedback καθώς επίσης και ψηφιακό φίλτρο που θα εξαλείφει το αφύσικο σφύριγμα, συμβάλλοντας ως εκ τούτου σε μουσική ακρόαση ανώτερη των συμβατικών μέσων.

Ο Neil Young είχε δηλώσει παλιότερα (όταν το project ονομαζόταν PureTone): «Ένα MP3 έχει περίπου το 5% των δεδομένων που βρίσκονται σε ένα αρχείο PureTone.»
  • SHARE
  • TWEET