Απεβίωσε ο Chris Rainbow (Camel, Alan Parsons Project)

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής ήταν 68 ετών

27/02/2015 @ 08:50
Έφυγε από την ζωή ο σε ηλικία 68 ετών ο Σκωτσέζος τραγουδιστής Chris Rainbow, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Camel και τους Alan Parsons Project.

Ο κατά κόσμον Christopher Harley είχε γεννηθεί στην Γλασκώβη στις 18 Νοεμβρίου του 1946 και μέχρι αυτή την στιγμή τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η συνεργασία του Rainbow με τους Alan Parsons Project, ως βασικού και backing τραγουδιστή, ξεκίνησε το 1979 με το άλμπουμ "Εve", συνδυάστηκε με την εμπορική επιτυχία της μπάντας και συνεχίστηκε μέχρι το "Gaudi".

Ο Σκωτσέζος συνεργάστηκε στενά και με τους Camel, περιοδεύοντας και ηχογραφώντας μαζί τους – συμμετείχε στα "The Single Factor" (1982) και "Stationary Traveller" (1984). Συμμετείχε ακόμη σε δύο δίσκους του Jon Anderson (Yes), ενώ είχε κυκλοφορήσει και μια σειρά προσωπικών δίσκων στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70.

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Rainbow εξέφρασαν τόσο ο Alan Parsons, όσο και ο κιθαρίστας των Camel, Andrew Latimer, εξαίροντας το ταλέντο του και την προσωπικότητά του.
  • SHARE
  • TWEET