Αμφίβολος για το μέλλον των Stooges o Iggy Pop μετά τον χαμό του Scott Asheton

Δεν σχεδιάζει να περιοδεύσει σαν μουσικός για τα επόμενα χρόνια

20/03/2014 @ 11:28
Επηρεασμένος προφανώς από τον πρόσφατο χαμό του drummer των Stooges, Scott Asheton, o θρυλικός frontman του group και μοναδικό εν ζωή ιδρυτικό μέλος, Iggy Pop, μοιράστηκε τις όχι και τόσο αισιόδοξες σκέψεις του (το αντίθετο μάλλον) με το Rolling Stone.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να περιοδεύσει σαν μουσικός για τα επόμενα χρόνια, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αμφίβολος για το μέλλον των Stooges.

«Έχω περιοδεύσει σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία σαράντα χρόνια, μάλλον θα περιοδεύσω ξανά κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρω πότε και δεν ξέρω με ποιον τρόπο», δηλώνει ο Iggy Pop και συνεχίζει μιλώντας για τους Stooges:

«Δεν θέλω να πω ότι έχω τελειώσει με το συγκρότημα. Θα ήθελα απλώς να πω ότι νιώθω πως το συγκρότημα περιελάμβανε πάντα τους αδελφούς Asheton. Όταν απεβίωσε ο Ron, τον εκπροσωπούσε ο Scott. Σχεδόν οτιδήποτε παίζουμε, είναι αυθεντικό υλικό του Ron. Τώρα δεν αισθάνομαι πως υπάρχει κάποιος λόγος για πηδάω στη σκηνή φορώντας ένα στενό Levi's.Για ποιο πράγμα να ουρλιάζω;»

Αναφορικά με την πρόθεση του κιθαρίστα James Williamson να ηχογραφήσει δίσκο με παλιό ακυκλοφόρητο υλικό των Stooges, o Iggy Pop είπε τα εξής:

«Δεν βλέπω την μπάντα να παίζει στο εγγύς μέλλον. Θα ήταν απλά λάθος. Αλλά αν κάτι προκύψει, θα πρέπει να είσαι ανοιχτός σε αυτό. Εξαρτάται από την αίσθηση της οικογένειας και τα επιζώντα μέλη. Ο James Williamson ήταν στην ομάδα και εγώ ήμουν εκεί από την αρχή. Θα εξαρτηθεί από τις πραγματικότητες και τη μουσική αλήθεια.»
  • SHARE
  • TWEET