Ακυρώνονται οι εμφανίσεις των Witchcraft στη χώρα μας, υπαίτιος ο frontman τους

Διαβάστε το επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρίας

02/09/2013 @ 12:14
Οι προγραμματισμένες συναυλίες των Witchcraft στην χώρα μας, για τις 6 & 7 Σεπτεμβρίου 2013, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, ακυρώνονται με υπαιτιότητα του συγκροτήματος και συγκεκριμένα του ιδρυτικού μέλους και frontman τους, του Lars Magnus Pelander, ο οποίος πάσχει από «nervous breakdown» (αν και αυτό το γεγονός φαίνεται να λειτουργεί πλέον και ως δικαιολογία για πολλά πράγματα).

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Οι συναυλίες τους μάς επιβεβαιώθηκαν επισήμως τόσο από το Booking Agency, όσο και από τον μάνατζερ του συγκροτήματος, στα μέσα Απριλίου, αν και αρκετές από τις απαιτούμενες διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί αρκετά πιο πριν.

Ο καθαρά ερασιτεχνικός τρόπος με τον οποίο φέρεται το συγκρότημα, άρχισε δυστυχώς να διαφαίνεται από νωρίς, όταν τους ζητήθηκαν από μέρους μας οι σχετικές πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση των απαιτούμενων αεροπορικών εισιτηρίων, όσον το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε να πετύχουμε τους δυνατόν καλύτερους ναύλους. Τότε λοιπόν άργησαν τόσο πολύ να μας παρέχουν τις πληροφορίες, με αποτέλεσμα πρώτον να μην βρίσκουμε εύκολα θέσεις στις πτήσεις που είχαν επιλέξει και δεύτερον το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων να ανέβει κατακόρυφα κατά την έκδοση τους.

Εν συνεχεία, όταν τους ζητήθηκε επανειλημμένως να ανακοινώσουν και να «ανεβάσουν» τις κλεισμένες συναυλίες στην Ελλάδα, στο website τους και σε κάποια άλλα σχετικά websites, ουδέποτε το έκαναν. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τον μηδενικό ρυθμό που ανανεώνουν το website τους. Οι μόνοι που προχώρησαν σε αυτήν την ανακοίνωση, ήταν τα άτομα από το Booking Agency που τους εκπροσωπεί.

Όταν λοιπόν αργότερα ακύρωσαν την headline ευρωπαϊκή τους περιοδεία, εμείς αν και είχαμε ήδη προχωρήσει στην αγορά των αεροπορικών τους εισιτηρίων και είχαμε ήδη κλεισμένες τις συναυλίες, προτιμήσαμε να μην προχωρήσουμε στην έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων όπως θα έπρεπε, αλλά να περιμένουμε τις εξελίξεις (δηλαδή είχαμε έξοδα με μηδενικά έσοδα).

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την προπώληση των εισιτηρίων κάποια στιγμή στα μέσα του Ιουνίου και μόνο αφότου το συγκρότημα ξεκίνησε να δίνει και πάλι συναυλίες.

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου ο frontman της μπάντας αποφάσισε να ακυρώσει τις εναπομείναντες συναυλίες, μεταξύ αυτών και των συναυλιών τους στην Ελλάδα. Όταν σαν εναλλακτική λύση τους ζητήθηκε να μας δώσουν νέες ημερομηνίες για το άμεσο μέλλον, συνοδευόμενες βέβαια από τις πλέον απαραίτητες γραπτές και υπογεγραμμένες δηλώσεις / εγγυήσεις των μελών του συγκροτήματος και ιδιαίτερα του frontman τους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες, δεν λάβαμε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση, βασισμένη στο κλίμα της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο frontman της μπάντας.

Μάλιστα ο μάνατζερ της μπάντας, αγανακτισμένος από την όλη κατάσταση, μας έδωσε το κινητό τηλέφωνο του Lars Magnus Pelander, για να επικοινωνήσουμε μαζί του, πράγμα που κάναμε, αλλά δίχως κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης όταν τους ζητήθηκε να μας αποζημιώσουν για τις δαπάνες και μόνο, που έγιναν μέχρι στιγμής για τις συναυλίες, πάλι δεν απάντησαν, οδηγώντας μας σε ζημία κάποιων χιλιάδων ευρώ (η οποία μειώθηκε κατά το 1/3, από την ανάληψη και αποδοχή των ευθυνών του μάνατζερ του συγκροτήματος και μόνο!). Οι πραγματικοί υπαίτιοι και πάλι δεν ανέλαβαν τις ευθύνες των πράξεων τους!

Δυστυχώς και ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σε άνοδο, μετά την υπογραφή του νέου τους συμβολαίου με την Nuclear Blast Records και την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους "Legend", το οποίο απέσπασε θριαμβευτικές κριτικές από το σύνολο του παγκόσμιου μουσικού τύπου και μάλιστα απολύτως δικαιολογημένα, το μέλλον τους φάνταζε λαμπρό, ενώ τώρα από μετά από ένα σωρό ακυρώσεις συναυλιών εντός σύντομου σχετικά χρονικού διαστήματος και με την όλη αβεβαιότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης, που έχει δημιουργήσει ο Lars Magnus Pelander, το μέλλον τους δείχνει σκοτεινό, δυσοίωνο. Πραγματικά κρίμα, αλλά την αποκλειστική ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση - αδιέξοδο, φέρει ο δημιουργός και ιθύνων νους της μπάντας.

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 ως εξής:

Για την Αθήνα:

Η εξαργύρωση όλων των εισιτηρίων (δηλαδή ανεξαρτήτως του σημείου πώλησης από όπου αγοράστηκαν τα εισιτήρια), θα πραγματοποιηθεί από το δισκοπωλείο Metal Era που βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 22 (Τηλ. 210-3304133) και σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 - 15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 - 20:30

Για την Θεσσαλονίκη:

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων, θα πραγματοποιηθεί από το δισκοπωλείο Musicland που βρίσκεται στην οδό Mητροπόλεως 102 (Τηλ. 2310-264880) και σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 11:30 - 14:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:30 - 14:30 & 17:30 - 20:00   

Για όσους αγόρασαν τα εισιτήρια τους με Voucher από τα καταστήματα Public Αθήνας (εκτός του Public που βρίσκεται στο Σύνταγμα) & Θεσσαλονίκης:

Θα επικοινωνήσουμε με όσα άτομα έχουν δηλώσει τηλέφωνο επικοινωνίας στην φόρμα αγοράς εισιτηρίων και θα τους δώσουμε την δυνατότητα επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων μέσω κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που όμως θα ανήκουν στους ίδιους. Αν κάποιος ωστόσο δεν επιθυμεί αυτόν τον τρόπο εξαργύρωσης, ή δεν έχει δηλώσει στοιχεία που να μας επιτρέπουν την επικοινωνία μαζί του, τότε θα πρέπει να εκτυπώσει το Voucher και μαζί με την αστυνομική του ταυτότητά να πάει σε κάποιο από τα άνωθεν σημεία εξαργύρωσης των εισιτηρίων.

Για όσους αγόρασαν τα εισιτήρια τους μέσω του www.123tickets.gr:

Θα επικοινωνήσουν μαζί τους τα άτομα από το www.123tickets.gr, προκειμένου να γίνουν οι επιστροφές των αντιτίμων των εισιτηρίων στις πιστωτικές κάρτες των αγοραστών.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET