Ακυκλοφόρητο υλικό με τον David Lee Roth από τον Jason Becker

Ο χαρισματικός αλλά άτυχος κιθαρίστας δεν το βάζει κάτω

11/01/2015 @ 15:39
Μία από τις πιο στενάχωρες περιπτώσεις στην ιστορία της σκληρής μουσικής είναι η περίπτωση του χαρισματικού αλλά άτυχου Jason Becker.

Ο βιρτουόζος κιθαρίστας είχε όλα τα φόντα να κάνει μια σπουδαία καριέρα, το χτύπημα της νόσου ALS (πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση) όταν βρισκόταν στο πλευρό του David Lee Roth ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό.

Στα 45 του πλέον χρόνια, ο Becker δεν το βάζει κάτω παρότι καθηλωμένος, και συνεχίζει να ασχολείται με την μουσική. Όπως αποκάλυψε μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Talking Metal, σκοπεύει να διαθέσει κομμάτια που είχε γράψει μαζί με τον Roth την εποχή του "A Little Ain’t Enough" και δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

«Υπάρχουν μερικά κομμάτια που δεν μπήκαν στον δίσκο. Νομίζω ότι μάλλον θα μπουν στο επόμενό μου άλμπουμ, αλλά δεν θα περιλαμβάνουν φωνητικά του Dave. Το ένα από αυτά είχε ηχογραφηθεί κανονικά, αλλά τα φωνητικά του Dave ήταν πρόχειρα.»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πορείας του Becker, όπου αποτυπώνεται και ο γενναίος τρόπος που αντιμετωπίζει την νόσο ALS, αποτελεί το ντοκιμαντέρ "Not Dead Yet" που προβλήθηκε και στην χώρα μας το 2012, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.
  • SHARE
  • TWEET