Ακαδημαϊκός ντύνεται, τρώει και ζει όπως ο David Bowie για να τον μελετήσει

O καθηγητής κοινωνικών επιστημών θα μεταμορφωθεί για έναν χρόνο!

18/08/2015 @ 16:22
Ο καθηγητής Will Brooker δοκιμάζει ένα δικό του πείραμα ώστε να μελετήσει τον David Bowie.

Θα ντύνεται όπως ο «Δούκας» για έναν χρόνο, που σημαίνει πως οι αλλαγές θα είναι συνεχείς, καθώς ο μεγάλος καλλιτέχνης άλλαζε ολοκληρωτικά το image του σχεδόν κάθε χρόνο.

«Από τον Ziggy Stardust και τον Aladdin Sane στον Thin White Duke, θα ζω τη ζωή μου όπως αυτός. Θα τρώω ό,τι έτρωγε, θα ζω στις ίδιες πόλεις, Los Angeles, Βερολίνο, θα διαβάζω τα ίδια βιβλία, θα ακούω τους δίσκους που άκουγε κι αυτός. Θα το κάνω για 12 μήνες» δηλώνει.

Ο Ακαδημαϊκός ετοιμάζει μια εργασία με τίτλο "Forever Stardust" και ξεκίνησε από τα τέλη των '60s. «Ο Βowie στα '70s δεν κοιμόταν πολύ, ταδίδευε συνεχώς και διάβαζε κάτι παράξενα βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Όλα αυτά μπορεί να σε οδηγήσουν σε σκοτεινά μέρη».

Σε ερώτηση πώς θα αισθανθεί αν ο Bowie μάθει για το project, είπε πως ελπίζει να γίνει. «Προσωπικά, βέβαια, θεωρώ πως ό,τι λέει και κάνει δημόσια είναι ένα είδος παράστασης, άρα είναι απίθανο να μάθεις τι σκέφτεται ακριβώς». Βέβαια παρέλειψε ένα βασικό στοιχείο της καθημερινότητας του Bowie. Τα ναρκωτικά...


Δείτε τον Will Brooker να μιλά για την ιδέα του.
  • SHARE
  • TWEET