Το Street Mode Festival ξέρει από heavy rock

Οι heavy rock/stoner συμμετοχές του φεστιβάλ

30/08/2017 @ 13:31

Σε μερικές μέρες ανοίγει τις πύλες του για ένατη συνεχόμενη χρονιά το ολοένα και πιο δυνατό Street Mode Festival. Λόγω μεγέθους, αυτή την φορά θα φιλοξενηθεί στον μεγαλύτερο αλλά και πιο οργανωμένο πολυχώρο του Fix, θα διαθέτει πέντε stages ενώ ήδη αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες κόσμο σε ένα πραγματικό τριήμερο-φωτιά. Στο σύνολό του, το Street Mode Festival αποτελεί πόλο έλξης για το μουσικό κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά ειδικά φέτος δείχνει να προσελκύει επισκέπτες τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και από γειτονικές χώρες του εξωτερικού. Εκτός από το πλούσιο μουσικό line-up θα βρείτε πλήθος δραστηριοτήτων χορού, grafitti και extreme sport αλλά και διάφορους ενδιαφέροντες διαγωνισμούς και show.

Μερικές δεκάδες μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από διάφορα είδη μουσικής θα περάσουν από τα stages του φεστιβάλ. Η αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής αλλά και πολλά σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου μουσικού χάρτη αναμένεται να αποδείξουν έμπρακτα την σταθερά ανοδική πορεία της διοργάνωσης. Το heavy rock/stoner εδώ και χρόνια αποτελούσε μεγάλο μέρος του μουσικού section αλλά φέτος, για πρώτη φορά, συγκεντρώνει τόσα ονόματα κάτω από την ίδια στέγη.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τις heavy rock/stoner συμμετοχές του φεστιβάλ με αλφαβητική σειρά.

My Sleeping Karma

My Sleeping Karma

Από τη Γερμανία οι My Sleeping Karma έρχονται να ανοίξουν την όρεξη των οπαδών ώστε στο μέλλον να έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε περισσότερα συγκροτήματα του εξωτερικού στο συγκεκριμένο μουσικό ύφος. Μαζί με την αναμφισβήτη αξία τους, το παραπάνω αποτελεί άλλος ένας βασικός λόγος για να στηρίξουμε την συγκεκριμένη μπάντα.

Instrumental ψυχεδελικοί ήχοι, προοδευτική μουσική, πέντε δίσκοι στο ενεργητικό τους και μια ιδιαίτερη σχέση που έχει χτίσει το συγκρότημα με το ελληνικό κοινό από την αρχή της καριέρας του θα αποτελέσουν τα συστατικά που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους οπαδούς στην χώρα μας. Το φετινό "Mela Ananda" live άλμπουμ/DVD θα σας βοηθήσει  να πάρετε μια «γεύση» από το τι θα συμβεί στην εμφάνισή τους στην Θεσσαλονίκη.

Εμφάνιση: 02/09, 21:20, Street Stage

One Track Mind: Ephedra (Soma, 2012)

Naxatras

Naxatras

Οι Θεσσαλονικείς Naxatras αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά νέα χαρτιά της σκηνής. Με δυο δίσκους στο ενεργητικό τους και πάμπολες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό χτίζουν με σοβαρότητα την καριέρα τους. Πανέμορφες ψυχεδελικές μελωδίες, αναλογικός ήχος, ένα πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο και μια αντάξια συνέχεια με το περσινό "ΙΙ".

Η μουσική των Naxatras μας μάγεψε μέσα στο δάσος του Αλμυρού ενώ στο περσινό Street Mode αδικήθηκαν από τις συνθήκες της μικρής σκηνής. Φέτος όμως αναμένεται να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Εμφάνιση: 01/09, 21:20, Sailor Jerry Stage

One Track Mind: Waves (Naxatras, 2015)

Nightstalker

Nightstalker

Τα θεμέλια της heavy rock/stoner σκηνής. Η μπάντα που τα ξεκίνησε όλα και παραμένει εδώ μετά από 25 χρόνια ύπαρξης ενώ οπαδοί και μουσικοί πίνουν...στο όνομά τους. Οι πρόσφατες περιπέτειες της υγείας του Argy δεν τους πτόησαν αν και ανησύχησαν όλους μας. Οι γερόλυκοι επιστρέφουν και έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Λίγο-πολύ είναι γνωστό τι θα παρακολουθήσουμε σε μια εμφάνιση των Nightstalker αν και κάθε φορά μοιάζει σαν να είναι η πρώτη. Η κάθε επίσκεψή τους στην πόλη μας φυσικά είναι ευπρόδεκτη και εμείς την περιμένουμε με ανυπομονησία.

Εμφάνιση: 01/09, 22:50, Street Stage

One Track Mind: The Dog That No-One Wanted (As Above, So Below, 2016)

Planet Of Zeus

Planet Of Zeus

To «αντίπαλο δέος». Η ταχύτατα ανερχόμενη μπάντα από την Αθήνα η οποία δείχνει ότι δεν γνωρίζει από «ταβάνια» τόσο μουσικά όσο και εμπορικά. Ζωντανές εμφανίσεις που αποτελούν σεμινάρια επαγγελματισμού για νεότερες μπάντες και ένα οπλοστάσιο γεμάτο hits που αναμένονται να βάλουν φωτιά στον πολυχώρο του Fix.

Οπως πολύ ταιριαστά λένε και οι ίδιοι "Fire it up,we're gonna burn this city down, we are gonna make you scream and shout". Απόλυτη περιγραφή μιας οποιασδήποτε ζωντανής εμφάνισης των Planet και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο Street Mode Festival.

Εμφάνιση: 02/09, 22:10, Mode Stage

One Track Mind: Devil Calls My Name (Loyal To The Pack, 2016)

Puta Volcano

Puta Volcano

Με τον φετινό, τρίτο δίσκο τους "Harmony Of Spheres" αποτελούν μια από τις καλύτερες περιπτώσεις της χρονιάς. Ιδανική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Ο πλούσιος ήχος τους θα γεμίσει τον χώρο του Fix ενώ τα φωνητικά της Luna έχουν την κατάλληλη δυναμική ώστε να  ξεσηκώσουν εύκολα το κοινό. Μια από τις μπάντες τις οποίες προσωπικά θα «κυνηγήσω» να παρακολουθήσω από την καλύτερη δυνατή θέση και νοιώθω σίγουρος ότι δεν θα με απογοητεύσει.

Εμφάνιση: 02/09, 20:40, Sailor Jerry Stage

One Track Mind: Jovian Winds (Harmony Of Spheres, 2017)

Tuber

Tuber

Γνωστοί στο κοινό του Street Mode Festival και οι Tuber οι οποίοι επιστρέφουν φέτος με την νέα τους κυκλοφορία "Out Of The Blue". Οι instrumental μελωδίες τους θα «κοντραριστούν» με αυτές των Γερμανών My Sleeping Karma ενώ το υλικό του νέου τους δίσκου φαντάζει απόλυτα ταιριαστό σε συνθήκες ζωντανής εμφάνισης. Οι Tuber έχουν πλέον την απαραίτητη εμπειρία και δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν. Η περσινή τους εμφάνιση ήταν αρκετά αξιόλογη και το μόνο που περιμένουμε είναι φέτος να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Εμφάνιση: 01/09, 22:20, Sailor Jerry Stage

One Track Mind: Firebird (Desert Overcrowded, 2013)

Villagers Of Ioannina City

V.I.C.

Ένα από τα πιο περίεργα δημιουργήματα της ελληνική σκηνής το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι V.I.C αγκαλιάστηκαν από stoner-αδες και μη και το κοινό στο Street Mode κατά πάσα πιθανότητα θα δείξει για άλλη μια φορά το μέγεθος της αγάπης του προς το συγκρότημα.

Ηπειρώτικες μελωδίες με heavy rock περιτύλιγμα θα πλημμυρίσουν το Fix ενώ οι οπαδοί τους περιμένουν με ανυπομονησία νέο υλικό για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη.

Εμφάνιση: 01/09, 23:50, Mode Stage

One Track Mind: Ti Kako (Riza, 2014)

1000Mods

1000 Mods

Τελευταίοι στο άρθρο αυτό, τελευταία heavy rock μπάντα του φεστιβάλ αλλα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητοι οι 1000Mods. Τα τιμημένα παληκάρια από το Χιλιομόδι Κορινθίας είναι ότι πιο ταιριαστό στην ταμπέλα "stoner rock" και αυτό είναι πλέον γνωστό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παρά τον βαρύ ήχο και τις μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις, τα «μόδια» καταφέρνουν να προσελκύουν ολοένα και και περισσότερους οπαδούς βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της ελληνικής σκηνής. Το γεγονός ότι η νέα γενιά γνωρίζει καλύτερα το υλικό των εγχώριων ακόλουθων παρά το αντίστοιχο των κάποτε πρωτοπόρων Kyuss να φαντάζει περίεργο αλλά είναι πολύ σημαντικότερο ότι η μουσική των 1000Μods έχει καταφέρνει να φέρει «νέο αίμα» στην σκηνή αυτή.

Εμφάνιση: 03/09, 22:00, Mode Stage

One Track Mind: Vidage (Super Van Vacation, 2011)

Εκτός από τις παραπάνω συμμετοχές, αποτελεί άξιο αναφοράς ο διαγωνισμός "The Road To Desertfest" κατά το οποίο συγκροτήματα θα διεκδικήσουν μια θέση στο ομώνυμο φεστιβάλ του Βερολίνου και της Αθήνας. Special guests του διαγωνισμού, οι Γερμανοί My Sleeping Karma.

Street Mode Festival

  • SHARE
  • TWEET